REKLAMI GEÇ

AK Partili kadınlar Denizli’de toplandı

AK Partili kadınlar Denizli’de toplandı

AK Parti Kadın Kolları Ege Bölge toplantısı, 6 ilden gelen üyelerin katılımıyla Denizli’de yapıldı. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meryem Göka, kadın kolları teşkilatlarını sahada olmaya devam edeceğini, referandum sonunda rejim değişikliği yaşanmayacağını ve anayasa değişikliğinin kadınların meclisteki sayısına olumlu etki yapacağını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2017 Perşembe, 18:03

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Eğitim Bölge Toplantılarının Ege ayağı, Denizli’de düzenlendi. Colossae Termal Otel’de düzenlenen toplantıya; Denizli, Muğla, Uşak, Aydın, İzmir ve Manisa illerinden teşkilat üyesi kadınların katıldı.

Toplantının açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Aynur Akdemir de yer aldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Ege illerinden gelen Kadın Kolları üyelerine referandum sürecinde yürütülecek evet kampanyası hakkında bilgiler verdi. Kadın Kolları olarak, bölge toplantılarına devam ettiklerini, bugün düzenlenen Eğitim Bölge Toplantısıyla, kadın kolları üyesi kadınlarla referandum sürecine dair bilgilendirmeler ve karşılıklı istişareler yapacaklarını aktardı.

Seçim çalışmalarında sahada olmaya devam edeceklerini belirten Göka, referandumdan başarıyla ayrılacaklarını belirterek, “Önümüzde bir referandum süreci var. Referandum bence güzel geçecek. Belki biraz tartışmalı geçecek ama herkes fikirlerini söyleyecek. Referandumun başarılı geçeceğini düşünüyorum. Sandıktan ‘evet’ oyunun çoğunlukta çıkacağına inanıyorum. Çünkü bizi çok rahatlatacak bir sistem değişikliği olacak. Bu bir rejim değişikliği değildir. Toplantılarda bunu vurgulayacağız. Herkes kampanyasını yapsın ama yalan üzerine kurulmasına gerek yok” dedi.

Anayasa değişikliğiyle mecliste yer alan milletvekili sayısının artacağını, bu artışın kadın milletvekili sayısına da olumlu anlamda yansıyacağını belirten Göka, “Bütün Cumhuriyet tarihine baktığımızda biz iktidara gelene kadar kadının parlamentodaki temsil oranı 4.6’yı hiç geçmedi. İktidara geldikten sonra gerekli çalışmaları yaparak 2007’deki seçimlerde 4.6’yı geçerek 9.1 oranını yakaladık. Sonra bu rakam 2011’de 14.1’e çıkardık. Sonrasında da bu rakam 17.8’e yükseldi. Kadın milletvekili sayısını arttırarak devam ettireceğiz. Kadın kolları olarak öncelikli çalışmalarımızın başında kadınlarımızın yerel ve genel meclislerde temsil oranını arttırmak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı