REKLAMI GEÇ

“Tarihi ve zor bir süreçten geçiyoruz”

“Tarihi ve zor bir süreçten geçiyoruz”

AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, coğrafyada ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan gelişmelerin ülkeyi derinden etkilediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2017 Salı, 09:51

Türkiye’nin dört bir yanındaki istikrarsızlık ve çatışma sürecinin her zamankinden fazla kenetlenmeyi zorunlu hale getirdiğini belirten AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülke güvenliği ve milletin emniyetinin öncelikli olduğunu söyledi.

Ramazanoğlu açıklamasında, “Geçtiğimiz günlerde tezkere hususunda -bir parti hariç- Meclisimiz tarafından sergilenen ve Aziz Milletimizin de çokça özlem duyduğu ortak duruş, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiştir. Ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi hedef alan terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin başarısı devlet ve millet olarak bir ve beraber olmamızdan geçmektedir. Bölücü terör örgütleri ile dini hassasiyetleri sermaye yaparak kurulan FETÖ, ülkemize ciddi zararlar vermiş ve bir ümit zarar verebilmek için de çaba sarf etmekte… Asla nihayete ermeyecek bu tip beyhude çabaları milletimiz “birlik olma” şiarıyla daima boşa çıkarmıştır.  Türkiye olağanüstü tehditlerle karşı karşıya olan bir ülkedir. Birçok ülke tek bir terör örgütüne karşı mücadele için oldukça sert tedbirler alırken ülkemiz; PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C gibi uluslararası hale gelmiş terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın “Olağanüstü tehditler olağanüstü tedbirleri gerektirir.” sözü hükümetimizin bu mücadeledeki yol haritasını anlatmaktadır. Bilhassa 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen, milletimizin ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti kadrolarının dirayetli duruşu sayesinde bertaraf edilen darbe girişimi sonrası Olağanüstü Hal ilanı kaçınılmaz bir karar olmuştur. Bu kararla birlikte hükümetimiz Türkiye’nin istikrarsızlığa girmesine ve bir terör sarmalına kapılmasına müsaade etmeme konusunda bir irade göstermiştir. OHAL’in hükümetimize tanıdığı yetkiler asla keyfi olarak kullanılmamış, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için azami derecede gayret gösterilmiştir. Buna rağmen mağdur edildiğini düşünen vatandaşlarımız için OHAL Komisyonu kurularak başvuru imkânı tanınmıştır. Bu komisyonun titiz ve gayretli çalışması neticesinde eğer varsa mağduriyetlerin en aza indirilmesi hükümetimizin temel hedefidir. OHAL, ilanını gerektiren tehditler ortadan kalkana kadar devam edecek olup, bu süreçte hükümetimiz ülkemizin geleceği için hayati derede önem arz eden adımlar atmayı sürdürecektir. 2002’de iktidara geldiğimizde ilk icraat olarak nasıl ki ülkemizin bir kısmında devam etmekte olan OHAL’i kaldırdıysak, OHAL’i gerektiren sebepler ortadan kalktığında şu an devam etmekte olan OHAL de elbette kalkacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı