REKLAMI GEÇ

Erdoğan’dan 2019’da Zolan’la devam sinyali

Erdoğan’dan 2019’da Zolan’la devam sinyali

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın sürpriz bir şekilde istifasının istenmesiyle “Ak Parti hangi illerin belediye başkanlarıyla yollarını ayıracak?” sorusu gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta bu sorunun yanıtını açıkladı. Açıklama aday gösterilmeyecek isimlerle yolların ayrılacağını işaret ediyor ve net hedef gösteriyordu. Şimdi siyasi kulisler, o açıklamanın aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan dahil birçok Ak Partili büyükşehir belediye başkanı için 2019 vizesi olduğu iddialarını dillendiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2017 Pazartesi, 11:05

Türkiye şüphesiz Ekim ayı başından bu yana en çok Ak Parti’de FETÖ ya da başka gerekçelerle Ak Parti’nin yollarını ayırma kararı aldığı Büyükşehir Belediye Başkanlarına yönelik parti içi operasyonu konuşuyor.

Operasyon ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sürpriz bir şekilde istifasının istenmesiyle gündeme gelmişti. Topbaş’ın görevini bırakmasının hemen ardından gözler ülke genelinde Melih Gökçek’e çevrildi. Ancak Türkiye melih Gökçek’i tartışırken, Ak Parti’nin hemen hemen tüm il teşkilatlarında kendi lokasyonlarına ilişkin iddialar ve hesaplar da masaya yatırıldı.

Denizli dahil birçok Ak Parti’li belediye başkanı siyasi kulislerdeki tartışmalardan nasibini aldı. Geçtiğimiz hafta sonuna doğru tüm bu iddialar ve soruların yanıtları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetecilere yaptığı açıklamalarla netlik kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Melih Gökçek iddialarını doğrularken aralarında Gökçek’in de bulunduğu 5 ilini büyükşehir belediye başkanıyla yollarını ayıracaklarını il isimleri vererek söyledi.

Şimdi siyasi kulisler bu isimlerin netleşmesi kadar Erdoğan’ın o açıklamada ortaya koyduğu gerekçeyi de konuşuyor. Keza Erdoğan, açıklamasında 2019’un zor bir süreç olacağını dile getirmiş, bir nevi bu isimlerle seçim kazanmanın risk olduğunu da net bir şekilde ima etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Topbaş ve Gökçek’in yanı sıra verdiği isimlerle seçim kazanma riskini ortaya koyması, diğer illerle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını söylemesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan dahil mevcut diğer isimlerle 2019’da da yola devam edileceği sinyalini veriyor.

Denizli’de muhalefet partisinden daha çok Ak Parti teşkilatının merak ettiği soru da bir nevi geçtiğimiz hafta, en üst yani 1 numaralı ağızdan yapılan açıklamayla yanıt bulmuş oldu. Şimdi merak edilen diğer soru ise ilçe belediye başkanlarına yönelik gelmesi muhtemel ikinci operasyon. Ak Parti Denizli Teşkilatı’nın, Büyükşehirle derin nefes almış olmasına karşın iki büyük ilçe dahil partili ilçe belediye başkanlarıyla ilgili nasıl bir sınav vereceği de merak konusu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı