REKLAMI GEÇ

Ekonomi Bakanı kabinede olacak mı?

Ekonomi Bakanı kabinede olacak mı?

24 Haziran Genel Seçimlerinin tamamlanması ve yeni sürecin başlamasıyla, Türkiye’de ilk kez uygulanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kabinenin nasıl şekilleneceği de merak konusu oldu. Kulislerde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yeni dönemde görevine Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak devam edeceği konuşuluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2018 Cumartesi, 13:18

Denizli siyasetinin önemli aktörlerinden biri olan ve uzun süredir Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Nihat Zeybekci’nin yeni dönemdeki konumu kentte en çok merak edilen konulardan biri olma özelliğini sürdürüyor.

Partinin etkili isimlerinden biri olan Zeybekci’nin, Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistemi’ndeki konumu ciddi merak uyandırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü açıklaması beklenen yeni kabinede Zeybekci’nin olup olmayacağı, koltuğunu koruması halinde Ekonomi Bakanlığı mı, yoksa başka bir görevde mi olacağı başta Denizli olmak üzere üzerinde en çok yorum yapılan konulardan biri.

KULİSLER “YOLA DEVAM” DİYOR
Kulislerde konuşulan konuların başında ise Zeybekci’nin kabinedeki görevine devam edeceği, ancak Ekonomi Bakanlığı yerine Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirilebileceği ifade ediliyor.

Zeybekci’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görev beklediği ve “Cumhurbaşkanı’ndan ‘Durmak yok yola devam’ talimatı da aldığı ileri sürülüyor.

DENİZLİ İŞ DÜNYASI HAREKETE GEÇTİ
Denizli iş dünyasının etkili isimleri de Bakan Zeybekci’nin kabinedeki görevinin devam etmesinin kent için büyük bir kazanım olacağı görüşünde birleşiyor. Konuyla ilgili sık sık değerlendirmeler yapan Denizli ekonomisine yön veren isimler, bu beklentilerini yüksek sesle ifade etmeye, AK Parti’nin üst yönetimine mesaj göndermeye devam ediyor.

DÜĞÜM PAZARTESİ ÇÖZÜLECEK
Türkiye’nin yeni yönetiminin nasıl şekilleneceği üzerindeki soruların yanıtlarının Pazartesi günü alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyle birlikte yardımcılarını da açıklayabileceği ifade ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı