REKLAMI GEÇ

Erdoğan, Nihat Zeybekci’yi İzmir adayı olarak açıkladı

Erdoğan, Nihat Zeybekci’yi İzmir adayı olarak açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir için beklenen açıklamayı yaptı. Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2018 Salı, 13:19

AK Parti’de Cumartesi günü Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Osman Zolan’ın açıklanmasının ardından gözlerin çevrildiği İzmir ve Nihat Zeybekci düğümü de çözüldü.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir adayıyla ilgili açıklamayı grup toplantısında yaptı. Ankara ile birlikte 20 ilin adayının da netleştiği toplantıda Erdoğan İzmir adaylığı için beklenen açıklamayı yaptı, “Nihat Zeybekci” dedi.

2004 yılında Denizli Belediye Başkanı olarak siyaset sahnesine adım atan Zeybekci, 1.5 dönem başkan olarak görev yapmasının ardından yerine Osmam Zolan’a bırakarak, Meclis’e geçti.

Milletvekilliğinin arından uzun süre Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Nihat Zeybekci, son seçimlerde aday gösterilmedi. Bakan olacağı yönündeki beklentilerin de karşılık bulmadığı Nihat Zeybekci, son düzenlemenin ardından Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaya başlamıştı.

Bir süredir kulislerde İzmir adaylığı için adı geçen eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 31 Mart 2019 seçimlerinden İzmir’e başkan olabilmek için yarışacak.

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?
Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’nde 1 Ocak 1961’de doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma olan Sanayici ve İş Adamı Nihat Zeybekci; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994’te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2004 yılında Denizli Belediye Başkanı oldu, 24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

Ayşen Zeybekçi ile evli olan Nihat Zeybekçi’nin 4 çocuğu var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı