REKLAMI GEÇ

Filiz: Terör üzerinden diz çöktüremeyecekler

Filiz: Terör üzerinden diz çöktüremeyecekler

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, hiç kimsenin Türkiye’yi terör üzerinden diz çöktürmeye muvaffak olamayacağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2016 Çarşamba, 15:08

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yaşanan terör olaylarına değindiği açıklamasında, özellikle Suriye’deki çatışma bölgelerine geçmek isteyen yabancı teröristler için bir dizi önlemler alındığını ifade ederek, “Son günlerde gündemimizi meşgul eden yabancı teröristler, boyunlarındaki haç ve dövmeleriyle terör örgütünün belkemiğini oluşturmaya başladı. PKK-YPG kamplarına dünyanın her yanından gelen yabancı teröristler, yakında örgütteki Kürt nüfusu geride bırakabilir” dedi.

2011 yılının Mart ayında Suriye’de başlayan iç karışıklık ortamının siyasi istikrarsızlığı beraberinde getirdiğini kaydeden Filiz, “Bölge, başta DEAŞ ve El-Nusra Cephesi olmak üzere irili ufaklı birçok yapılanmanın faaliyet gösterdiği bir coğrafya haline gelmiştir. Gerek coğrafi konumumuz, gerekse de Suriye ile olan 911 kilometrelik sınır hattımız nedeniyle ülkemizi stratejik bir konuma taşımıştır. Çatışma bölgelerine geçmek isteyen 2 bin 896 yabancı uyruklu şahıs yakalanarak sınırdışı edilmiştir. Yine uluslararası terörizmle bağlantılı oldukları ve çatışma bölgelerine geçebileceği bildirilen 35 bin 970 yabancı uyruklu şahsın hakkında yurda giriş yasağı kararı alınmıştır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı