REKLAMI GEÇ

İttifakın Denizli yansıması

İttifakın Denizli yansıması

Kamuoyunda “Seçim ittifakı” olarak nitelendirilen Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM’de görüşülerek kabul edildi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve MHP İl Başkanı Cafer Birtürk kanunu ve yansımalarını değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2018 Salı, 15:18

“Seçim ittifakı” olarak nitelendirilen “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM’de kabul edildi.

Düzenlemeyi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Filiz, “Güçlü iktidar, güçlü Türkiye demek. Demokrasimiz, hukuk devletimiz daha da güçlenecek. Seçmenler partiler daha da yakınlaşacak. Milli ve yerli olan ‘Cumhur İttifakı’nı parçalamak, bu ittifaka yönelik fitne ateşini yakmak adına ortaya atılan bir takım söylentilere itibar edilmemeli. CHP’liler bazı yorumlarda ve yazılarda; ‘ittifak ve koalisyon aynı şey, AK Parti aslında milleti kandırdı, koalisyonlar olmayacak dedi, bal gibi koalisyonlar yapıyor’ diyerek akılları karıştırmaya çalışıyorlar. Burada çok temel fark öncelik ve sonralık. Koalisyon seçimden sonra çıkan tablonun dayattığı durum. İttifak seçmene yaptığı bir deklerasyondur” diye konuştu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ MESELESİ
Seçim güvenliği meselesiyle ilgili eleştirileri de anlamakta güçlük çektiklerini dile getiren Filiz, “Seçim güvenliğiyle ilgili uyum yasaları paketindeki maddelere bakıyoruz. Bunların daha çok PKK’nın ve onun uzantılarının seçim güvenliğini yok ettiği unsurlar dikkate alınarak hazırlandığını görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi adeta HDP’nin sözcülüğünü yapar gibi HDP’nin söyleyeceği şeyleri söylüyor. Bunlar doğru şeyler değil. Seçim güvenliğinden bahsedilecekse trilyonlarca Hazine yardımı alıyorlar, kurdurun sisteminizi sandık sandık oylarınızı hesaplayın” dedi.

DEVLET ADAMLIĞI GÖREVİ BUNU GEREKTİRİR
MHP ile oluşturulan ittifakın 2019’a dönük anladığını öne süren Filiz, “2023’e Türkiye’ye dönük hedeflerini ortak tayin etmek için bir birlikteliktir. Türkiye’nin sınır güvenliği devletin bekası milli ve yerli bir duruş ortaya çıkardı. Kim bu ülkenin güvenliği için bir dert bir sıkıntı duyuyorsa bu bunun söylemidir, duruşudur” dedi.

BİRTÜRK: “İTTİFAK MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cafer Birtürk de düzenlemeyi “Meclisten geçen ittifak yasasının, milletimize hayırlı olmasını dilerim” sözleriyle değerlendirdi.

Birtürk, “Bu ittifak toplumun birliğini, beraberliğini, devletin bekasını sağlamak için kurulmuştur. Devletimizin ve Milletimizin menfaati için seçim ittifakı çok önemliydi, çok şükür dün gece TBMM’de kabul edilerek kanunlaştı. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, bu süreç içinde bize düşen, duygusallıkla gaflete kapılıp, yanılıp, yanlışa düşüp, fakat daha sonra pişmanlık duyanları kucaklayıp, kazanmak olacaktır. 18 Mart’ta yapılacak ‘milli duruş, şüheda’ya vefa, millete beka’ adlı büyük kurultayımız, MHP’nin yeniden diriliş ve şahlanış kurultayı olacaktır. Biz de teşkilat olarak hafta sonu Kurultay’da Devlet Bahçeli’nin yanında durarak, desteğimizi vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı