REKLAMI GEÇ

KOBİGEL başvurusu için son 2 gün

KOBİGEL başvurusu için son 2 gün

KOSGEB’in imalat sanayine yönelik hazırladığı destek programı “KOBİGEL”de başvuru süresi 6 Mayıs Cuma günü sona erecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2016 Çarşamba, 16:04

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, KOSGEB’in imalat sanayine yönelik hazırladığı yeni destek programı KOBİGEL’de proje teklif sürecinde sona yaklaşıldığını, 1 Nisan’da proje teklif çağrısına çıkılan destekle ilgili son başvuru tarihinin 6 Mayıs Cuma olduğunu söyledi.

KOSGEB birçok KOBİ’ye can suyu diye tabir edebilecek desteklemelerde bulunduğunu ifade eden Tin, “Örnek olacağı düşünülen bir projeyle ülke genelinde toplamda 150 milyon liralık bir destek verilmesi planlanıyor. Denizli’de imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerimize, başvuru süresi içinde sundukları projenin kabulü halinde en yüksek 300 bin lirası hibe olmak üzere, toplam 800 bin liraya kadar destek verilecek” dedi.

İmalat sanayi KOBİ’lerine yerli makine- teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verileceğini belirten Tin, “Proje teklif çağrısına ilimizdeki imalat sanayinde faaliyet gösteren sektörler müracaat edebilecek. KOBİGEL programı kapsamında desteklenecek olan proje giderlerinin ayrıntısı ise 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel gideri olacak. Test analiz, kontrol, muayene ve kalibrasyona yönelik makine-teçhizat alımları için 100 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 500 bin TL’ye kadar da geri ödemeli destek, yazılım gideri olarak 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 200 Bin TL’ye kadar da geri ödemeli destek, hizmet alım gideri olarak 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek verilecek ve ayrıca 50 bin TL’ye kadar da geri ödemesiz diğer giderler için orta, yüksek ve ileri teknoloji KOBİ’lerimize kapasite geliştirme destekleri verilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı