REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de Ak Parti ve MHP’den “şehitler ile LGBT aynı maddede olamaz” tepkisi

Merkezefendi’de Ak Parti ve MHP’den “şehitler ile LGBT aynı maddede olamaz” tepkisi

Merkezefendi Belediye Meclisi gündemine gelmesi beklenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” kurulması teklifine AK Parti ve MHP’den sert tepki geldi. Merkezefendi Belediyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2022 Pazartesi, 18:00

Meclise gelmesi beklenen teklife tepki amacıyla Merkezefendi Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, MHP Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş ile AK Parti ve MHP’liler katıldı.

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Merkezefendi Belediye Başkanlığı’nın Kasım ayı meclis gündeminin 1. maddesinde Merkezefendi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğe ek olarak Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi ile yine aynı maddenin içinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” kurulmasının yönetmeliğe eklenmesinin görüşe sunulduğunu söyledi.

Şehit yakınları ve gazilerin her zaman başlarının tacı olduğunu belirten Durmaz, “Şehit ve gazi yakınlarının CHP belediyesince kurulacak bu birime ihtiyacı yoktur. Sırtını PKK kamplarındaki dağlara dayayan HDP ile yandaşlık kurup, sonra da şehit ve gaziler için birim kurmaya yeltenmek ve bunu yine aynı maddede aralarına virgül konularak Lut kavminin ve LGBT hükümlerini devreye sokacak ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’ ile birlikte görüşülmesi şehitlerimize ve gazilerimize en büyük haksızlık ve saygısızlıktır. Şehit ve gazilerimizin haklarını Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz gereği gibi korumakta ve kollamaktadır. Yaptığınız iş dağda kuzuyu yiyip köyde çoban ile yas tutmaktır. Şehit ve gazilerimizden elinizi çekin. Sapık zihniyet ürünü bir kavramın önünde şehit ve gazilerimiz tabirini kullanmak sizin haddinize de değildir” dedi.

Kadın ve erkeğin her noktada, toplumun her alanında imkanlara erişmede eşit haklara sahip olduğu kanunlar çerçevesinde açık olduğunu dile getiren Durmaz, “Gündem maddesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinden kastedilenin bu olmadığı açıkça ortadadır. Merkezefendi ilçemiz ile ilgili yapısal sorunlar, alt yapı ve belediyecilik yatırımları ile ilgili halkımızın hizmet beklentisi var iken başka hiçbir meselemiz kalmamış gibi bu konunun gündeme getirilmesini asla kabul etmiyoruz. Süslü cümleler ile belediye bünyesine LGBT’yi yerleştirmeye çalıştığınızın farkındayız. Bizler Lut kavminden gelmiyoruz, övdüğünüz kavmi meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Halka gösterdiğiniz yumuşak yüzünüzün arkasında neler yapmaya çalıştığınız ortadadır. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. Cumhur İttifakı olarak bizler bu nedenle belirttiğimiz Kasım Ayı Gündem maddelerinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi oluşturulmasına yönelik hükmü reddediyor, tüm meclis üyelerini sağduyuya davet ediyoruz” dedi.

MHP Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş da, şehit yakınları ve gazilerin devletin koruması altında olduğunu belirterek, böyle bir yaklaşıma izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı