REKLAMI GEÇ

Öğrencilere haftada 1, 25 gram kuru üzüm

Öğrencilere haftada 1, 25 gram kuru üzüm

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, okul öncesi ve temel eğitimin birinci kademesindeki öğrencilere hafta bir kez 25 gram kuru üzüm dağıtılacağını, uygulamanın yeniden başlamasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun sağladığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2016 Perşembe, 13:15

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, konuyla ilgili açıklamasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun girişimleri sonucunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonu ile okul öncesi ve temel eğitim birinci kademesine devam eden 6,5 milyon öğrenciye kuru üzüm dağıtımının tekrar başlayacağını, uygulamanın hem öğrenciler hem üreticilerin yüzünü güldüreceğini ifade etti.

Okullardaki kuru üzüm dağıtımının Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğiyle gerçekleşeceğini kaydeden Filiz, kuru üzümlerin öğrencilere 25 gramlık paketler halinde ve haftada bir kez verileceğini, bu uygulamayla yaklaşık bin ton kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirileceğini söyledi.

Çekirdeksiz kuru üzümde yaşanan arz fazlalığı sorunu nedeniyle karşılaşılan fiyat istikrarsızlığının önüne geçebilmek için bu projenin önemli bir fırsat sunduğunu savunan Filiz, “Hem üzümün tanıtımı hem iç tüketiminin artırılması hem de yeni nesillere beslenme alışkanlığının kazandırılması konusunda önemli bir proje hayata geçiriliyor. En önemli nokta kuru üzümün iç piyasadaki değeri ve tüketimi artacaktır. Böylece gelecek nesillerimiz sağlıklı yetişirken, üzüm üreticilerimizde sevinecektir” dedi.

Dağıtımla Denizlili üzüm üreticilerinin de kazanacağını belirten Filiz, “Çekirdeksiz kuru üzüm, Ege Bölgesi’nde pek çok aileye istihdam olanağı sağlayan, üretim ve pazarlama sürecinde yarattığı katma değer ile Türkiye ve Ege Bölgesi açısından büyük öneme sahip bir üründür. Denizli’de de birçok ailemiz bu üründen geçimini sağlamaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu başta olmak üzere bu programın tekrar başlamasındaki katkıları nedeniyle tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı