REKLAMI GEÇ

Ök: “Dış ticaret açığı hızla kapanıyor”

Ök: “Dış ticaret açığı hızla kapanıyor”

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, hızla artan dış ticaret ile ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 86.5’e çıktığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2019 Cumartesi, 12:45

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Nilgün Ök, Plan ve Bütçe Komisyonundaki Ticaret Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde söz aldı, bakanlık faaliyetleri ve bakanlık bütçesi hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın geçtiğimiz hafta Denizli’de açıkladığı ihracat rakamlarına değinen Ök; “Bakanlığımızın ve iş dünyamızın ortak paydada buluşmasıyla, Dünyanın ekonomik olarak zor şartlardan geçtiği, Ülkemizin de içerden ve dışardan ciddi şoklara maruz kaldığı bu dönemden çok başarılı bir şekilde geçtik. Bakanlığımız Dünyadaki değişimleri, gelişmeleri ve yapıları takip ederek güzel bir analizle önemli projeler ortaya koymuş ve koymaya devam etmektedir” dedi.

Türkiye’nin jeopolitik durumu gereği küresel ticaret için kesişim noktasında bulunduğunu anlatan Ök, “Dolayısı ile dış pazarlara açılmamız ve uluslararası ticaretin içine girmemiz gerekiyor. 2001 yılında 31 milyar dolar olan ihracatımız, 2018 yılında 168 milyar dolara ulaştı. 2019 Ekim ayı itibarıyla, ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 86.5’e çıkmıştır. Bu, bizim dış ticaret açığımızı, dış finansman ihtiyacımızı azaltmakta ve cari dengeye önemli katkı sağlamaktadır” dedi.

Kadınların ticaret hayatı içerisindeki rolünün ve öneminin daha da artması için, Ticaret Bakanlığı bünyesinde Kadın ve Genç Girişimciler Daire Başkanlığı kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Ök, Eximbank’ın ihracatçılara sağladığı desteğin de çok önemli olduğuna işaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı