REKLAMI GEÇ

PAÜ’den AK Partili Kuzu’ya fahri doktora

PAÜ’den AK Partili Kuzu’ya fahri doktora

Pamukkale Üniversitesi’nden (PAÜ) Denizlili olmayan, Denizli’ye herhangi bir hizmet ve katkısı bulunmayan AK Parti İstanbul milletvekili Burhan Kuzu’ya “fahri doktora” belgesi. Aynı zamanda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi olan Kuzu, “Türk tipi başkanlık sistemi” çıkışlarıyla tanınıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2016 Pazartesi, 17:41

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Burhan Kuzu’ya fahri doktora verilmesi dolayısıyla PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

denizli-fahri-doktora-burhan-kuzu-3

YUMURTA YAĞMURUNA KARŞI SIKI GÜVENLİK
Her gittiği üniversitede yumurta yağmuruna tutulan Kuzu’nun PAÜ’de de aynı protesto ile karşılaşmaması için sıkı güvenlik önlemleri alındı. Hem kampüs girişinde hem de Kongre ve Kültür Merkezi girişinde öğrencilerin çantaları didik dikik aranırken, özel güvenlik elemanları kongre salonun önünde adeta güvenlik duvarı oluşturdu.

KONFERANS VERDİ
Cübbesini giymeden ve belgesini almadan önce “Her Yönüyle Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa Kavramı” konulu bir konferans veren AK Partili Kuzu, başkanlık sisteminin iddia edildiği gibi kişisel çıkarlar için getirilmeye çalışılan bir sistem olmadığını savundu.

Konferans boyunca başkanlık sistemini öven Kuzu, “Başkanlık sistemi, Türkiye’de yaşanan üç sıkıntıyı ortadan kaldıracak ve ben bunun ömür boyu garantisini veriyorum. Öncelikle bugün Başbakan-Cumhurbaşkanı gibi iki başlılığını ortadan kaldıracak. İkinci çıkmazımız koalisyonlar. Başkanlık sistemi ile koalisyon hükümetleri olmayacak. Üçüncü sorunumuz ise baraj. Başkanlık sistemi ile siyasi partilere baraj konulmayacak. Konulsa bile bu yüzde 2 gibi bir baraj olur” dedi.

denizli-fahri-doktora-burhan-kuzu-1

HALKA GİTMEK İSTİYORUZ
Kuzu, yeni Anayasa hazırlıkları ile ilgili olarak “Anayasa hazırlığımız var. Birkaç ay içerisinde hazırlıklar tamamlanacak. Sonra bunu tartışmaya aşacağız. Komisyonlardan geçince de genel kurula getireceğiz. Tabi sayı sorunumuz var. Malum 316 vekil var, 14 eksiğin tamamlanması söz konusu. Muhalefetten destek gelir mi, gelmez mi? Bizden vermeyen olur mu, olmaz mı? Bilemezsiniz… Çünkü kapalı bir oturum. Oradan geçerse referandum gözükür. O zaman millete verdiğimiz sözü yapmış oluruz. Referanduma gitmek için meclisten geçmesi gerekiyor. İçinde başkanlık sistemi olan anayasa ile referanduma mutlaka gitmek istiyoruz” diye konuştu.

denizli-fahri-doktora-burhan-kuzu-4

FAHRİ DOKTORA BELGESİNİ ALDI
Konferansın ardından Rektör Bağcı, PAÜ Senatosu’nun 4 Nisan 2016 tarih 403 sayılı toplantısında, AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Burhan Kuzu’ya fahri doktora ünvanı verilmesi kararını aldığını açıkladı. Fahri doktora verilmesinin gerekçesini de “Başkanlık Sitemi ve Çevre Hukuk konularında yaptığı çalışmalar” diye açıkladı. Tören, Bağcı’nın Kuzu’ya fahri doktora belgesini vermesi ve cübbesini giydirmesiyle sona erdi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 25 Nisan 2016, 19:52

çok bilimsel üniversite! Parlamanter sistemi savunan birini konuşturur mu PAÜ? Kuzu, garanti veriyor. HAtırlayalım K.Evren de 12 eylülün anayasına garanti veriyordu. Kuzu bakan da değil AKP milletvekili. Bir CHP’li PAÜ’de konuşabilir mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı