REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu: Kıyafet artık seçilmeye engel değil

Ramazanoğlu: Kıyafet artık seçilmeye engel değil

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kıyafetin artık kadınlar için seçilmenin önünde engel oluşturmadığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2015 Cumartesi, 09:48

Bakan Sema Ramazanoğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 81’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınlara bu hakkın sağlanmasının demokrasi adına atılan büyük adımlardan birisi olduğunu vurguladı.

5 Aralık 1934’de pek çok batılı ülkeden önce atılan bu adım ile kadınların toplumsal ve siyasal alanda güçlendiğini belirten Ramazanoğlu, “1934’te kadınlarımıza verilen seçme ve seçilme hakkı ne yazık ki bir boyutuyla uzun yıllar eksik kalmıştır. Başörtülü kadınlarımıza seçilme hakkı ancak 80 yıl sonra 2014 yılında verilmiştir” ifadesini kullandı.

Bu durumun demokrasi ve insan haklarının özüyle çeliştiğini, bunun 13 yılda gerçekleştirilen kararlı ve güçlü mücadele ile son bulduğunu kaydeden Ramazanoğlu, sözlerine şunları ilave etti:

“İleri demokrasi yolunda yürümeye başladığımız günden itibaren bütün kadınlarımızın toplumda daha etkin bir biçimde yer alabilmeleri için devrim niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdik. Kadınlarımıza yönelik haksız uygulamaların sona ermesi, eğitimden mahrum bırakılan kızlarımızın eğitime kazandırılması için çalıştık.

Anayasada kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin yer almasına öncülük ettik, Medeni Kanunda, Ceza Kanunu’nda, çalışma hayatında yaptığımız önemli değişikliklerle kadınlarımızın toplum hayatındaki konumlarını daha da güçlendirdik.

Bugün kılık kıyafet nedeniyle kadınlarımızın haklarından vazgeçmek zorunda kalmaması Türkiye’nin ileri demokrasi mücadelesinde geldiği noktanın önemli bir göstergesidir.

Bundan sonra da demokrasi önündeki engelleri kaldırarak, kadın erkek güç birliğiyle 2023 yolumuzda emin adımlarla yürüyerek hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyor, tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını elde ettikleri bu özel gününü kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı