REKLAMI GEÇ

Şahin Tin: Tekelleşme değil rekabet olacak

Şahin Tin: Tekelleşme değil rekabet olacak

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine yaptığı konuşmasında, “Yaygın rekabet kültürünü teşvik etmek, işleyebilir rekabet ortamını oluşturmak ve uluslararası platformda ve küresel pazarda daha etkin ve güçlü olmak için gerekli olan her türlü adımı atıyoruz. Tekelleşme değil rekabet olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2020 Çarşamba, 10:05

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler neticesinde kabul edilen Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşma yaptı. Milletvekili Şahin Tin, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak ve yatırım ortamının sağlıklı işlemesini tesis etmek gayesiyle önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçirdiklerini belirtti.

 “TİCARETİMİZİ GELECEĞE DAHA GÜÇLÜ TAŞIYACAĞIZ”

 Milletvekili Şahin Tin; “Kartelleşmeyi ve tekelleşmeyi engellemek, tüketicinin faydasına önemli kararlar almak, piyasa mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işlemesine katkı sunmak yasa yapıcılar olarak bizlerin asli görevidir. Ticari alanda milletimize fırsat sunacak, küresel pazarda ülkemize katkı sağlayacak birçok düzenlemeyi bu kutlu çatı altında gerçekleştirdik. Özellikle ticaretimizi güçlendirecek, ekonomik özgürlüğün önündeki engelleri ortadan kaldıracak, serbest piyasanın tıkanan damarlarını açacak önemli düzenlemelere imza attık. Tüketicinin refahı için çalışan, piyasaların varlığını ayakta tutan ve ekonomimizi geleceğe daha güçlü taşıyan bir anlayışla çalışıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz lehine her türlü adımı atıyor ve yasal düzenlemeleri yapmaya kararlıkla devam ediyoruz” diye konuştu.

 “DENİZLİ’MİZ BİR ÜRETİM ÜSSÜ”

 Rekabet hukuku ile güvence altına alınan piyasalarda, firmaların önceliğinin, tüketicilerin taleplerini en uygun şartlarda ve en uygun koşullarda daha kaliteli ve daha etkin biçimde karşılamak olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizdeki rekabet koşullarını, dünya ölçeğinde rekabet şartlarının üstüne taşımak mecburiyetindeyiz. Bu gayeyle hazırlanan rekabetin korunması hakkındaki kanun öyle ümit ediyorum ki; gerek Avrupa Birliği normlarında, gerekse küresel normlar çerçevesinde ticaretimize önemli ölçüde ivme katacak ve güven derecesini daha da yükseklere taşıyacaktır. Hem sanayinin içinden gelen birisi olarak, hem de sanayisi gelişmiş, rekabet dengelerini ayakta tutmak için büyük gayret sarf eden ve aynı zamanda bir üretim üssü olan Denizli’mizin Milletvekili olarak şunu ifade etmek isterim ki;  Türkiye bu ve benzeri düzenlemelerle iç pazarda ve küresel pazarda kaliteli ürünleriyle kendini daha net ifade edecektir. Aynı zamanda yasaların sağladığı güvenceyle pazar payını daha da büyütecektir” dedi.

 “KÜRESEL PAZARDA DAHA ETKİN VE GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

 Milletvekili Şahin Tin; “Rekabet kültürünün yaygınlaşmasını birlikte sağlayacağız. Sürdürülebilir büyümeyi ve kalkınmayı desteklemekten, yeniliği, verimliliği ve üretimdeki kaliteyi en üst seviyeye taşımaktan asla geri durmayacağız. Yaygın rekabet kültürünü teşvik etmek, işleyebilir rekabet ortamını oluşturmak için uluslararası platformlarda ve küresel pazarda daha etkin ve güçlü olmak bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Üretim yapan, istihdam sağlayan, ekonomik alanda ülkemize katkı sunan ve Türkiye’nin güçlü yarınlarına omuz veren, tüm sektörlerimizin her koşulda yanında olmaya Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceğiz. Bu vesileyle düzenlemenin hazırlanmasında emeği geçen Milletvekili arkadaşlarımız başta olmak üzere, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’muzun değerli üyelerine ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, düzenlemenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı