REKLAMI GEÇ

ŞAHİN TİN; ÜRETİMİN TEMELİ İSTİKRARDIR!

ŞAHİN TİN; ÜRETİMİN TEMELİ İSTİKRARDIR!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada; “Sadece eleştirip bir kenarda oturmakla sanayileşme ve üretim olmuyor, sanayileşme, yürümekle, meydanlara çıkıp, kırıp döküp yakmakla, bağırıp çağırmakla da olmuyor, çalışmakla oluyor. Sanayileşmenin temeli istikrardır. İstikrar olursa üretim olur, üretim artar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2018 Pazartesi, 18:31

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, TBMM’de devam eden 2019 yılı bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin 7. turunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına konuştu. Milletvekili Şahin Tin, yaptığı konuşmasında sanayi sektöründe döviz kuru başta olmak üzere her türlü saldırının yaşandığını ancak tüm bunlara rağmen beklentileri aşan bir üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

“TÜM İMKÂNLARI SEFEBER ETTİK”
Özellikle son dönemde sevindirici gelişmelerin yaşandığını ve yeni teknoloji üretimi alanında Türkiye’nin büyük bir atağa geçtiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Öncelikli hedeflerimiz arasında olan sanayi sektöründeki girdileri yerlileştirme ile sanayideki ara malı ithalatını azaltma konusunda önemli mesafeler katettik. Yazılım ve teknoloji yoğun ürünlerde özellikle kamu içinde yapılan mal alım ihalelerinde yerli malı için uygulanan yüzde 15 fiyat avantajının zorunlu hâle gelmesi buna en bariz örneklerden birisidir. Ülkemizde teknoloji geliştirme bölgeleri kuruldu. Burada faaliyet gösteren işletmelere hibe destekleri başta olmak üzere vergisel muafiyet ve prim istisnası gibi birçok imkân ve kolaylıklar sunuldu. Yine, AR-GE, yenilik ve tasarım faaliyetlerini kendi bünyesinde yapmak isteyen firmalar için devletimizin tüm imkânları seferber ettiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

“İŞLETMELERİMİZE GÜÇLÜ DESTEKLER SAĞLADIK”
“Sanayicilerimizin endüstri 4,0 gibi yalın üretim ve dijital dönüşümü konusunda büyük hassasiyet gösteriyor ve bu alanda önemli çalışmalara imza atıyoruz” diyen Milletvekili Şahin Tin;  “Özellikle sanayi alanında ihtiyaç duyulan nitelikli eleman ve ara eleman konusunda da çalışmalar yapmaya ihtiyacımız olduğunu bizler de biliyoruz. İnşallah bu alanda daha fazla mesleki ve teknik okulların açılması, gençlerimize daha cazip hâle getirilmesi suretiyle üreticimizin talep ettiği kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacağız. Sadece büyük sanayicilerimizi değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi de destekleme konusunda önemli adımlar atmayı sürdürüyoruz. On altı yıllık iktidarımız döneminde işletmelere KOSGEB, TKDK, TÜBİTAK gibi birçok kurumumuzla güçlü destekler sağladık. KOSGEB vasıtasıyla 16 yılda 220 bin işletmeye 5,9 milyar lira destek sağladık. KOBİ finansman destek kredi programıyla 520 bin işletmeye 3,9 milyar lira kaynak aktararak 20 milyar TL kredi hacmi oluşturduk” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı