REKLAMI GEÇ

Şehir Hastanesi için adım atıldı.

Şehir Hastanesi için adım atıldı.

Türkiye’nin üzerinde uzun süredir tartıştığı şehir hastanesi için adım atıldı. Denizli Şehir Hastanesi yapımı bütçe kalemine alındı. Tamamı kamu kaynaklarından yapılacak hastanenin proje ihalesine iki ay içinde çıkılacak, yapım ihalesi de 2021’de yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2019 Cuma, 10:47

Türkiye uzun süredir şehir hastanelerini tartışıyor. Hastane planlanan illerden biri de Denizli. Denizli Şehir Hastanesi’nin ne zaman yapılacağına ilişkin sorular 2020 bütçesinin hazırlanmaya başlanmasıyla yanıt buldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Şehir Hastanesi’nin bütçe kalemleri arasına girdiğini ve sürecin resmen başlatıldığını söyledi.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ UYGULANMAYACAK
Denizli Şehir Hastanesi’nde üzerinde çok tartışılan yap-işlet-devret modeli uygulanmayacak. Hastane yerleşkesinin tamamı devlet bütçesinden karşılanacak. Bu yönüyle de Denizli Şehir Hastanesi, olumsuz algıların oluştuğu modelden çıkarılmış oldu.

ÖNCE PROJE İHALESİ YAPILACAK
AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Şehir Hastanesi için sürecin hızlandığını söyledi. Projenin bu yıla yetişmeyeceğini, 2020’nin ilk aylarında hastane projesi için ihaleye çıkılacağını belirten Nilgün Ök, yıl içinde projenin tamamlanacağını söyledi.

YAPIM İHALESİ 2021’DE OLACAK
Denizli Şehir Hastanesi’nin yapım ihalesine de 2021 yılında çıkılmasının öngörüldüğünü dile getiren Nilgün Ök, ardından da yapımına start verileceğini kaydetti. Hastanenin tamamen bütçe kaynaklarından yapılacağını ifade eden Nilgün Ök, inşaat sürecinin de hızla tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Proje ortaya çıkmadan, yerleşkenin genel hatları belirlenmeden maliyetine ilişkin bir değerlendirme yapılamayacağını anlatan Nilgün Ök, “Denizli en kısa sürede modern bir hastaneye kavuşacak” dedi.

DEVLET HASTANESİ 1954’TE YAPILDI
Denizli Devlet Hastanesi’nin 1954 yılında yapıldığını ve artık ihtiyaca cevap verecek konumunu yitirdiğini dile getiren Nilgün Ök, “Şehir Hastanesi tam bir kampüs formunda olacak. Yataklı servisler konforlu olacak, hizmetin tek elden verildiği, komplike bir hastane halinde yapılacak. Bu da Denizli’de sağlık alanında verilen hizmetin kalitesini çok daha üst seviyeye çıkaracak” dedi.

HASTANEDE HANGİ BİRİMLER OLACAK
Toplamda 1000 yataklı planlanan Denizli Şehir Hastanesi, geniş bir yerleşke olarak yapılacak. Hastane bünyesinde 420 yataklı genel hastane, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 100 yataklı onkoloji hastanesi, 100 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi, 80 yataklı psikiyatri hastanesi yer alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı