REKLAMI GEÇ

Sokak hayvanları için farkındalık yaratmaya çalıştılar

Sokak hayvanları için farkındalık yaratmaya çalıştılar

AK Parti Denizli Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı ile AK Parti Denizli Gençlik Kolları Teşkilatı ortaklaşa yaptıkları etkinlikle hayvanların yaşam hakkını korumak ve sahipsiz hayvanlara uygulanan şiddete dur demek için farkındalık yaratmaya çalıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2018 Salı, 10:22

Yaptıkları etkinlikler ile ilgili bilgi veren AK Parti Denizli Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saliha Deveci, Gençlik kollarımız 2. el malzemelerden geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla kedi ve kuş yuvaları yaptığını belirterek, “ Kuş yuvalarını Çamlık Parkı’nda astık ve kurulumlarını gerçekleştirdik. Sokaklarımızdaki kedi ve köpekleri mamalar ile besledik” dedi.

Bu tür etkinliklerin belirli günlerde değil sürekli yapılması gerektiğini de söyleyen Başkan Deveci, “Sokak hayvanlarının yanında olmanın, onları sevmenin aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğunu dile getirmeye çalışıyoruz. Hayvanları korumak sadece görev değil inancımızın, insanlığımızın da gereğidir. Hayvanlar bir mal değil candır. Hayvanlara su vermek, onları sevmek, doyurmak, yaralarını sarmak, onları korumak adeta bir ibadettir. İnsanın, hayvanın, doğanın sonsuza dek birlikte yaşamı birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu döngünün bozulmasına izin vermemeliyiz. Çocuklarımıza minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız. Hayvanları koruyalım derken aklımıza sadece kedi, köpek vb. hayvanlar gelmemeli, bunlarla sınırlı kalmamalıdır. Ne yazık ki günümüzde insan eliyle pek çok canlı türünün nesli tükenmeye yüz tutmuş, doğal alanlar tahrip edilmiştir. Biyolojik çeşitliliğin korunması, dünya da yaşamın sağlıklı bir şekilde sürmesi için, birbirimize ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı