REKLAMI GEÇ

Soylu: “Suriyeli misafirler ülkelerine dönecek”

Soylu: “Suriyeli misafirler ülkelerine dönecek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Bugün evlatlarımız büyük mücadele veriyorlar, inşallah oralar sulha kavuşacak 3,5 milyon bizim misafirimiz de kendi topraklarıyla huzur içerisinde orada buluşacaklardır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur, hiçbir tarihte de olmamıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2018 Cumartesi, 19:02

DENİZLİ (AA)
Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile AK Parti Merkezefendi İlçe Teşkilatının Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci olağan kongresine katıldı.

Burada konuşan Soylu, Bitlis’in Hizan ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hilmi Öz’e ve tüm şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye’yi yarınlara ait hedefleriyle buluşturmak için yeni bir hükümet modeli teklifini millete sorduklarını ve aziz milletin yine binlerce yıllık ferasetini ortaya koyarak bu teklife ‘evet’ dediğini belirten Soylu, “Üzerinden daha bir yıl geçmedi. Şu anda karşı karşıya kaldığımız hadiseler, 16 Nisan kararımızın ne kadar isabetli olduğunu göstermiştir. Ne kadar büyük olursa olsun hiçbir ülkenin sarsılmadan, istikrarı bozulmadan atlatamayacağı birçok hadiseyi hep birlikte göğüsledik” dedi.

“Gezi operasyonunu, 6-7 Ekim hadiseleri, 17-25 Aralık operasyonlarını, tırmandırılan terörü, etnik fitneleri, ekonomik operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimini yine istikrarımızı bozmadan milletle birlikte atlattık” diyen Soylu, bütün bu yaşananlara darbenin ve darbenin arkasındaki tüm güçlere cevabı 16 Nisan’da sandıkla, demokrasiyle verildiğini Türkiye’nin demokrasiye olan sadakatini asla kaybetmediğini vurguladı.

“DÜNYANIN EN MEŞRU HAREKATINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Soylu, Türkiye’nin menfaat hesabı yapmadan 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını, komşusunu da unutmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bugün dünyanın en meşru harekatını gerçekleştiriyoruz, 3,5 milyon insan bizim ülkemizde. İfade etmek istiyorum ki her birisi seslerini kestiler. Bugün Amerika orada terör örgütüne sahip çıkıyor PYD’ye, PKK’ya sahip çıkıyor, 5 bin tır silah gönderiyor, yüzlerce kargo uçağıyla birlikte orada o bölgenin kaos içerisine girmesine zemin hazırlıyor.”

Ülke genelinde turist sayısının arttığını ve işsizlikle mücadelenin devam ettiğini anlatan Soylu, terör örgütleriyle mücadele edilirken Türkiye’nin attığı bu büyük adımların birilerinin hesaplarını bozduğuna dikkati çekti.

Soylu, Türkiye’nin PKK/PYD, FETÖ ve DEAŞ ile mücadele ettiğini, bunları yaparken de 15 Temmuz’da verilmiş demokrasi ve hürriyet mücadelesinin bir benzerini verdiğini ifade etti.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’NE TEPKİ
Konuşmasında Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklamasını kınayan Soylu, şunları kaydetti:

“Bazen içim içimi yiyor, Türkiye’nin anlı şanlı dernekleri, bir şekilde odaları, en son Türk Tabipleri Birliği… Bu anlayışı duyduğumuzda bu anlayışı okuduğumuzda, hissettiğimizde acaba bunlar bu memlekete mensup mu kendi kendimize soruyoruz. Siyaset de biter, bakanlık da biter ama hayatınızın en önemli ve onurlu işi bu memleketin mensubu olmaktır ve bu millete tabi olmaktır. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Savaşta ve barıştayken bir terör örgütüyle beraber Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bir tutmak aymazlıktır, ahlaksızlıktır, cibilliyetsizliktir, başka hiçbir şey değildir.”

“KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK”
Zeytin Dalı Harekatı’nda verilen mücadeleye vurgu yapan Bakan Soylu, “Bugün evlatlarımız büyük mücadele veriyorlar, inşallah oralar sulha kavuşacak, 3,5 milyon bizim misafirimiz de kendi topraklarıyla huzur içerisinde orada buluşacaklardır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur, hiçbir tarihte de olmamıştır. Biz büyük bir milletiz, zorlukta başkasının toprağına göz diken bir millet hiçbir daim olmadık. Üzerimize düşen bir sorumluluğu dünya sırtını dönse de getirmek zorunda olduğumuzu elbette ki biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Soylu, partililerden 2019 seçimleri için çok çalışmalarını isteyerek kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı