REKLAMI GEÇ

STK VE ODALARA YENİ TÜRKİYE DÜZENİ!

STK VE ODALARA YENİ TÜRKİYE DÜZENİ!

Denizli protokolü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Şubat’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Cumartesi günü STK ve meslek odası temsilcileriyle bir araya geldiği yemeklere odaklanmış durumda. Keza her iki yemekte de ilk kez STK ve meslek odası başkanları ana protokol masasında yer almadı. Yeni oturma ve konuşma düzenleri tartışma yarattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2015 Pazartesi, 15:40

Denizli 2015’e siyasi anlamda gayet hızlı ve önemli etkinliklere ev sahipliği yaparak girdi. Kent geride bıraktığı yılın ilk 3 ayında Hem Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ı, hem Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu, hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı. Bu süreçte birçok bakan da Denizli’de gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Devletin üst düzey isimlerinin gerçekleştirdiği Denizli programında, kentin önemli dinamikleri olan STK ve meslek odası temsilcileriyle yemekler de vardı.

BAŞBAKANIN YEMEĞİ İLE BAŞLADI
1 Şubat’ta il kongresine katılmak için Denizli’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, günün sonunda STK ve meslek odası başkanlarıyla bir yemekte buluştu. Alışıldığı üzere bu tarz yemeklerde önde gelen STK ve Meslek odalarının temsilcileri de Başbakan’ın oturduğu masada yer alıyordu. Ancak ilk kez Denizli’ye gelen Başbakan Davutoğlu’nun masasında DSO, DTO, DENİB veya DTB başkanları yoktu. Oysa ki STK ve meslek odaları, benzeri organizasyonlarda kentin öncelikli sorunlarının çözümü için dosyalar sunar, konuşmalar yapardı. O toplantıda Belediye Başkanı, Vali, Ak Partili bakanların dışında yalnızca DSO Başkanı Keçeci’ye konuşma yaptırılmıştı.

ERDOĞAN’LA DA SÜRDÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Denizli programında STK ve meslek odası temsilcileriyle bir araya geldi. Ve tıpkı Davutoğlu’nda ki gibi Erdoğan’ın oturduğu masada, kent ekonomisinin önemli bir bölümünü sırtlayan Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Ticaret Borsası gibi kurumların başkanları yoktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında bakanlar, Denizli Valisi ve Belediye Başkanı’nın dışında işadamları Sait Atıcı ve Orhan Abalıoğlu’na yer verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

YALNIZCA AK PARTİLİ KURMAYLAR VE ERDOĞAN KONUŞTU
Başbakan Davutoğlu’nun aksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın STK ve meslek odası temsilcileriyle buluştuğu yemekli toplantıda herhangi bir meslek odası ve STK temsilcisine söz pakı verilmedi. O yemekte il protokolünün ardından bakanlar finalde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu.

FARKLI YORUMLARA YOL AÇTI
Denizli protokolünün bir parçası konumundaki meslek odası ve STK’lar, devletin zirvesindeki bu iki önemli ismin onur konuğu olduğu yemeklerde yaşanan yenilikleri konuşuyor. Kentin sorun ve sıkıntılarını birebir en üst düzey isimlere kendi ağızlarından aktarma fırsatı olarak gördükleri organizasyonlarda anlatmaktan daha çok dinlemek durumunda kalan meslek odası ve STK temsilcileri hem şaşkın hem de üzgün.

Yorumlar

hakan   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 23:29

ne ilgisi var bu yemeğin stk larla yaa…hepsi partili bunların.bari stk falan diye milletin gözünü boyamayın

muharrem   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 18:45

STK’lara ne kadar önem verildiğinin kanıtı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı