REKLAMI GEÇ

Tin: “Aselsan milli gururumuz”

Tin: “Aselsan milli gururumuz”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Aselsan’ın elektronik teknolojileri ve sistem entegrasyonu alanında Türkiye’nin en önemli milli teknoloji kuruluşu olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2017 Pazartesi, 13:08

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ile komisyon üyeleri temaslarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Havelsan’ı ziyaret eden Komisyon Üyeleri şimdi de Aselsan’ın tesislerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

“SAVUNMA SANAYİMİZ BÜYÜYOR”
Komisyon olarak Aselsan’a gerçekleştirdikleri ziyareti değerlendiren Komisyon Kâtip Üyesi, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin teknolojiye yön veren güçlü ekibiyle savunma sanayi alanında tarihi hamleler yaptığını söyledi.

Tin, “Türkiye olarak gururluyuz. Savunma sanayi alanında uzun yıllardan beri yürütülen çalışmaların ve projelerin başarıyla hayata geçtiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Savunma gücümüzdeki yerlilik oranı 2000’li yılların başlarında yüzde 20’lerde iken Aselsan ve benzeri kuruluşlarımızın yürüttüğü çalışmalar sayesinde bugün yüzde 60’lara ulaştık. Hedefimiz ise 2023 yılında bu oranı yüzde 80’lerin üzerinde çıkarmaktır. Atılımları ve yatırımları sayesinde savunma sanayi alanında Dünya’da önemli bir noktaya ulaşan Aselsan, yürüttüğü projeler sayesinde kısa bir süre içerisinde en büyük savunma şirketleri arasında Dünya’da ilk 50’nin içinde yer alacaktır. Milli projelerimizden olan ve 2018 yılında test uçuşunu gerçekleştirecek olduğumuz milli özgün helikopterimiz ile 2023 yılında gökyüzünde görmeyi hedeflediğimiz milli savaş uçağımız ATAK saldırı helikopterimiz ve Altay tankımızın yazılımından tutunda, SİHA ve İHA’larımızın gözlem yapma özelliğine sahip optik gözlerin yerli üretimine kadar birçok alanda önemli çalışmaların bu kuruluşumuz bünyesinde yapılıyor olması haklı gururumuzu katlamaktadır. Bugün Türk ordusu terör örgütleriyle amansız bir mücadele veriyor ve başarı sağlıyorsa şüphesiz bu üretilen yerli savunma ağımızın payı büyüktür. Aselsan marifetiyle üretilen radar sistemleri ile gece görüş sistemleri de terör unsurlarının olduğu bölgelerde imhanın gerçekleşebilmesi için tespitin yapılması hususunda önemli bir görev yürütüyor” dedi.

“SAVUNMA SİSTEMİ ALANINDA AR-GE ÜSLERİ KURUYORUZ”
Geçekleştirdikleri bu ziyarette Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda çalışılarak, TBMM Genel Kurulunda görüşülüp yasalaşan Ar-Ge reform paketinin faydalarını yerinde görme imkanı bulduklarını dile getiren Tin, “Gazi Meclis’imizde yoğun görüşmelerimiz sonucu çıkardığımız Ar-Ge reform paketinden Aselsan’ın en fazla fayda sağlayan şirketlerden olduğunu görmek bizleri mutlu ve memnun etti. Bugün Aselsan sadece 2016 yılında 419 Milyon Dolarlık bir Ar-Ge yatırımı yaparak 3 Bini aşan Ar-Ge personeliyle kurduğu Ar-Ge üsleri sayesinde sistemsel yeni atılımları ve elektronik teknolojileri yakından takip eder niteliğe kavuşmuştur” dedi.

“İŞBİRLİĞİ ÜRETİMİ DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR”
Aselsan’da önemli hamlelerin gerçekleştirildiğini anlatan Şahin Tin, “Komisyon olarak üzerinde yoğun mesai harcadığımız ve kısa bir süre önce de genel kurulumuzda kabul edilerek yasalaşan üretim reform paketi ile üretici-üniversite işbirliğinin önünü açmıştık. Bu bağlamda da Aselsan’ın YÖK ile işbirliğine gittiğini ve Ar-Ge konusunda pilot üniversite seçilen 4 üniversite ile anlaşma imzaladığını görmek bizler açısından son derece sevindirici. Böylelikle artık mühendislerimiz projeleriyle ilgili konularını alanlarıyla ilgili tesislerde çalışma fırsatına kavuşmuş oluyorlar. Bu da hem mühendislerimizin gelişimini sağlıyor hem de üretici üniversite işbirliği konusunda örnek çalışmalara imza atılmasına vesile oluyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı