REKLAMI GEÇ

Tin: Avrupa’daki Türklerle bütünleşmeliyiz

Tin: Avrupa’daki Türklerle bütünleşmeliyiz

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin davetlisi olarak gittiği 2 günlük Almanya ziyaretini tamamladı. Tin, Türkiye’nin Avrupalı Türklerle bütünleşmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2016 Salı, 14:37

Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) davetlisi olarak gittiği iki günlük Avrupa gezisini tamamlayan Şahin Tin, temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Birliği’nin üyelik sürecinde samimi davranmadığını ifade eden Tin, “Türkiye, 1960’lı yıllardan beri Avrupa Birliğine üye olmak için samimi bir gayret ortaya koymaktadır. Türkiye’nin çok daha gerisinde olan Bulgaristan, Romanya gibi ülkeler üyeliğe dahil edilirken, Türkiye’nin üyeliği süreci sudan bahaneler ile hep ötelendi. Biz bu konuda Avrupa Birliği’ni samimi bulmuyoruz” dedi.

tin-avrupa-degerlendirme-2

TERÖRLE MÜCADELEDE YANIMIZDA DEĞİLLER
Türkiye’nin terörün kökünü kazıma konusunda hiçbir şekilde kararlı tutumundan taviz vermeyeceğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “Terör odakları bu topraklardan gidene kadar mücadelemiz sürecek. Hemen yanı başımızda, Suriye ve Irak’ta tüm dünyanın gözü önünde, vesayetler savaşı yaşanırken, PKK/PYD, İŞİD, DHKP-C başta olmak üzere tüm terör örgütleri cirit atarken, bizden böyle bir yasal düzenleme yapmamızı hiç kimse bekleyemez” dedi.

tin-avrupa-degerlendirme-1

TÜRK DİASPORASI AVRUPADA DAHA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA
Almanya Federal Meclisi’nde sözde ermeni soykırımının kabul edildiğini hatırlatan Milletvekili Tin, “4-5 milyon Türk vatandaşımızın yaşadığı bir ülkenin meclisinde gerçek dışı ve aleyhimize bu şekilde bir karar çıkıyor ise o ülkedeki vatandaşlarımızı daha fazla bilinçlendirmeliyiz. Bu da Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımız sayesinde olacaktır. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın en önemli görevi milli ve manevi duygulara sahip çıkarak, dilinden, dininden uzaklaşmayan nesiller yetiştirmek olmak zorundadır. Bu şekilde sağlayacağımız birlik ve bütünlük ile hareket ettiğimiz zaman yaşadığımız ülkeler Türkiye aleyhine bu şekilde kararlar almaya cesaret edemeyecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı