REKLAMI GEÇ

Tin: Enerjide dışa bağımlılık azalacak

Tin: Enerjide dışa bağımlılık azalacak

Elektrik Piyasası Kanunu’nda yapılan değişikliği değerlendiren Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yasa değişikliği ile enerji sektörünün daha da öncelikli hale geleceğini, yatırımların önünü açılacağını ve enerjide dışa bağımlılığın azalacağını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2016 Pazartesi, 16:20

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda görüşmeler sonucu kabul edilerek yasalaşan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de enerji sektöründe önemli adımlar atıldığını ve hızlı bir değişim süreci yaşandığını dikkat çeken Milletvekili Tin, “Bu yaşanan hızlı değişim sürecinde sektörün önündeki engelleri aşmak adına bir takım yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Türkiye olarak enerji de dışa bağımlılığımızı azaltmak durumundayız. Önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak olan enerji talep artışını karşılamak ve arz güvenliğini sağlamak adına gerekli olan tedbirleri de almak durumundayız. Enerji sektöründeki serbestleşme süreci ve rekabetçi yürüyüş anlayışı sektörü çok hızlı bir değişime uğratıyor. AK Parti iktidarları olarak ortaya koyduğumuz temel anlayış çevresel faktörleri göz ardı etmeden, tüketicinin korunmasını önceliğimiz olarak görmek durumundayız. Bu manada elektrik fiyatlarının daha da aşağılara çekilmesinin temel adımı yerli ve yenilenebilir kaynakların daha verimli halde kullanımını sağlamak olacaktır” dedi.

“ENERJİDE DIŞ TİCARET AÇIĞINI AZALTACAĞIZ”
Enerji konusunda ortaya konulan stratejinin başında arz güvenliği, alternatif enerji kaynaklarının çeşitliliği, yerli ve yenilenebilir kaynakların hayata geçirilmesi gibi hususların geldiğini söyleyen Tin, enerji kaynaklı dış ticaret açığının da atılan bu adımlarla azaltmayı hedeflediklerini vurguladı.

Tin, “Arz planlamalarına ve yapılan yasal düzenlemelere bakıldığında 2023 yılına kadar yerli linyit ve taş kömürü kaynaklarının tamamının elektrik üretim amacıyla değerlendirilmesi noktasında çalışmalar yapılıyor. Enerji sektöründe yapılan bu yasal düzenlemeyle ithal kaynaklara olan bağımlılığımızı azaltacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı