REKLAMI GEÇ

Tin, Erdoğan ile Sudan’a gidiyor

Tin, Erdoğan ile Sudan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 24-27 Aralık 2017 tarihleri arasında Sudan, Çad ve Tunus’a gerçekleştireceği resmi ziyaretin Sudan ayağına AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de katılıyor. Ziyarete ilişkin değerlendirme yapan Tin, “Dost ve kardeş ülke Sudan’ın zincirlerini kırmaya gidiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2017 Pazar, 14:41

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika temasları kapsamında resmi ziyarette bulunacağı Sudan heyetinde yer alıyor.

Sudan Devletinin Afrika’ya açılan önemli bir merkez ve kilit bir ülke olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yaklaşık 200’e yakın işadamının katıldığını bu gezi ticari fırsatların yanı sıra uluslararası gelişmelere de büyük katkı sağlayacak son derece verimli bir gezi olacağını değerlendiriyorum” dedi.

“İŞ FIRSATLARINA DAHA FAZLA KAPI ARALANACAK”
Afrika ülkelerinin Türkiye’den beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Milletvekili Tin; “Cumhurbaşkanı düzeyinde ülkemizden Sudan Cumhuriyetine düzenlenen ilk resmi temasta yer alıyor olmak bizim için bir gurur vesilesi. Sudan devletiyle özellikle bir yıldır ortaya koyduğumuz çaba ve gayretlerimiz sayesinde birçok alanda önemli adımlar atarak bir kardeşlik köprüsü kurduk. Afrika’ya giriş kapısı olması bakımından Sudan son derece bölgede kilit bir ülke. Esasen Sudan ülkemiz açısından da değerlendirildiğinde fırsatların yoğunluklu olarak bulunduğu ticari bir liman. Bu gezi de Cumhurbaşkanımızın yapacağı önemli temaslar vesilesiyle düzenlenecek olan iş forumlarının da bu fırsatlara daha fazla kapı aralayacağını değerlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu ziyarete 200 civarında kalabalık bir iş adamı heyeti de katılıyor. İş adamlarımızın oradaki muhataplarıyla yapacakları işbirliği görüşmeleri ve oluşacak olan ticari fırsatlar tarihi derinliğimizin daha da gün yüzüne çıkartılarak geliştirilmesi bakımından büyük önem taşıyor. Ayrıca Ekonomi Bakanımız Sn Nihat Zeybekci tarafından da serbest ticaret anlaşmalarının imzalanacak olması ticari bağlarımıza büyük bir ivme katacaktır. Bu bakımdan özellikle Sudan gibi Afrika ülkeleriyle Türkiye olarak ekonomik ve ticari alanda daha köklü anlaşmalara imza atmamız gerekiyor. Bu tarz adımlar birliğimizi daha da perçinleyecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı