REKLAMI GEÇ

Tin: Güçlü bir yönetim sistemi kuruluyor

Tin: Güçlü bir yönetim sistemi kuruluyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, anayasa değişikliğiyle güçlü bir cumhurbaşkanı ve istikrarlı bir yönetim modelinin hayata geçirileceğini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2017 Cumartesi, 14:49

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, anayasa değişiklik teklifinin 9, 10 ve 11’nci maddelerinin TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, cumhurbaşkanına yargı yolunun açık olacağını belirtti. Tin, “343 oyla kabul edilen anayasa değişiklik teklifinin 9’ncu maddesiyle cumhurbaşkanlığı denetime açık hale geliyor. Bu düzenlemeyle herhangi bir suç işlediği iddia edilen cumhurbaşkanı hakkında TBMM üye tam sayısının 5’te 3’ünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verilebilecek. Soruşturma açılması halinde de Meclis’teki siyasi partilerin oranları nispetinde oluşturulacak olan 15 kişilik komisyona üye verilerek soruşturma yapılabilecek. Soruşturma neticesinde Meclis üye tam sayısının 3’te ikisinin gizli oyuyla yüce divana sevk kararı alınabilecek. Bu süreçlerde Cumhurbaşkanı seçim kararı alamayacak. Yüce divan tarafından seçilmeye engel bir suçtan mahkum edilen Cumhurbaşkanının görevi de sona erdirilebilecek” dedi.

Anayasa değişikliği teklifinin 10’ncu maddesinin cumhurbaşkanı yardımcıları, cumhurbaşkanına vekalet ve bakanlarla ilgili düzenlemeleri içerdiğini kaydeden Tin; “10’uncu maddeyle güçlü cumhurbaşkanı ile istikrarlı bir yönetim modeli hayata geçirilecek. Seçimlerin ardından oluşan koalisyon kargaşasına son verilecek. Hükümet hala neden kurulamıyor gibi soruların cevabına ihtiyaç kalmayacak. Çünkü bu maddeyle cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları doğrudan cumhurbaşkanı atayacak” diye konuştu.

Tin, anayasa değişikliğinin 11’inci maddesi ile de milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı