REKLAMI GEÇ

Tin: Katlettiğiniz Türklerin hesabını verin

Tin: Katlettiğiniz Türklerin hesabını verin

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarıyla ilgili sözde ‘soykırım’ tasarını kabul etmesine tepki gösterdi. Almanya’nın insan hakları hamiliği yapacak kadar temiz bir geçmişi olmadığını belirten Tin, “Önce, yakın zamanda, ırkçı Nazilerin katlettiği Türklerin hesabını versinler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 16:13

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Alman Federal Meclisi’nin Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını “soykırım” olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. Almanya’nın ikiyüzlü davrandığını öne süren Şahin Tin, “Türkiye mazlum coğrafyaların yardım elidir. Türkiye en zor ve sıkıntılı dönemlerde dünyaya insanlık dersi veren bir ülkedir. Almanya Meclisi tarihi bir yanılgının tam ortasında ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Yıllardır el altından PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerini destekleyerek terörizmin büyümesine imkân tanıyan Almanya, aldığı bu kararla ikiyüzlü tutumunu belgelemiş ve teröre verdiği desteği Meclis kararıyla resmileştirmiştir. Türkiye’ye karşı kurulmaya çalışılan komplolara aleni destek veren Almanya gerçek tarihi görmek zorundadır. Yakın dönemde ırkçı saldırılara maruz kalarak katledilen Türklerin hesabını veremeyen Almanya, bu tavrıyla teröre uzanan elini ve desteğini açıkça tescillemiştir. Almanya önce bunların hesabını vermelidir” dedi.

Almanya’nın insan hakları hamiliği yapacak kadar temiz bir geçmişi bulunmadığını iddia eden Şahin Tin, “Haçlı ruhunu yaşatmak için mesnetsiz kararlar alan Almanya Suriye’de Eset rejiminin katlettiği 500 bin insan için tek bir cümle bile kurmazken, maalesef aslı astarı olmayan, doğrudan uzak ve tarihi gerçekleri yansıtmayan bir kararın altına imza atmaktadır. Türkiye olarak Almanya’nın aldığı bu mesnetsiz ve yok hükmündeki kararı asla kabul etmiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı