REKLAMI GEÇ

Tin: “Öğrenciye iş fırsatı geliyor”

Tin: “Öğrenciye iş fırsatı geliyor”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üniversite öğrencilerine yönelik yürürlüğe giren ve 3 ay boyunca asgari ücretle çalışabilme hakkı tanıyan düzenlemeye ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2019 Salı, 10:19

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üniversite öğrencilerine yönelik yapılan yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin, proje kapsamında hayata geçen bu uygulama ile 3 aylık yaz dönemi boyunca üniversite öğrencilerine asgari ücretle çalışabilme hakkı tanındığını ifade etti.

Projenin ana gayesinin üniversiteli gençlerin deneyim ve tecrübe kazanması olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; ‘Üniversiteli gençler hem deneyim kazanacak hem de günlük 67 lira kazanacak, proje kapsamında da 5 yılda Türkiye genelinde 500 bin öğrenci istihdam edilecek’ dedi.

Sosyal çalışma programının ilk ayağının bu yaz döneminde başlayacağını belirten Tin, “Türkiye genelinde uygulanacak olan bu projede Denizli de yer alacak. Üniversitede öğrenim gören ön lisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) öğrencileri programa katılabilecek. Öğrencilerin programa katılabilmeleri için 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekecek. Ancak açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programa katılamayacaklar. Yine bununla birlikte programın uygulandığı süre içinde dersleri devam eden, zorunlu staj yapan veya bir işte çalışan öğrenciler programdan yararlanamayacaklar. Öğrencilerin çalışma süreleri 3 ay ile sınırlı olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı