REKLAMI GEÇ

Tin: “Ticaret prosedürden kurtuldu”

Tin: “Ticaret prosedürden kurtuldu”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yapılan kanuni düzenleme ile ticari hayatta vakit kaybına ve mağduriyetlere yol açan prosedürlerin azaltıldığını, ticaretin, prosedür prangasından kurtulduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2018 Pazartesi, 12:22

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nın TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek kanunlaştığını belirtti.

Yapılan bu yasal düzenlemenin reform niteliğinde olup birçok kolaylığı beraberinde getirdiğine dikkati çeken Tin, “Yeni kanunla kamu kurum ve kuruluşları, kredi kuruluşları, bankalar, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri ile tarım kredi kooperatiflerince açılan veya açılacak tüm borç ve kredilere karşılık teminat gösterilen taşınmazların ipotek işlemleri, tarafların istemi halinde, taraflarca imzalanan kredi veya borç sözleşmesine istinaden tapu müdürlüklerinde tapuya tescil olunacak. Kooperatiflerin kuruluş, pay devri, sermaye artırımı, birleşme, devir, bölünme ve nevi değişiklikleri nedeniyle yapılacak işlemleri harçlardan muaf olacak. İnşaat ve emlak sektöründe ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik önemli değişiklikler içeriyor. Bürokrasinin azaltılması ve yapı ruhsatı işlemlerinin basitleştirilmesinin sağlanması amacıyla, ‘yapı ruhsatının imzalanması yükümlülüğü’, yapı denetim kuruluşlarının görevleri arasından kaldırılıyor” dedi.

Yapılan düzenlemelerle şirket kuruluşlarının ticaret sicil memurluklarına bildirilmesinin, aynı zamanda SGK’ya bildirilmesi anlamına geleceğine işaret eden Tin, “Şirket türlerine kuruluşta sağlanan kolaylıklar, kooperatifler için de getirildi. Limited şirket kurucularının sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması uygulaması kaldırılıyor. Limited şirket kurucuları veya temsilcileri, herhangi bir ticaret sicili müdürlüğünde, ticaret sicili müdürü, müdür yardımcısı veya bu işle yetkilendirilmiş tescile görevli müdürlük personeli huzurunda şirket sözleşmesini imzalayabilecek. Yabancı hukuka tabi rehin alacaklısı 30, Türk hukukuna tabi rehin alacaklısı 15 gün içinde rehin kaydını sicilden terkin için başvuruda bulunacak. Yeni düzenlemeler ticari hayatta vakit kaybına ve mağduriyetlere yol açan prosedürleri azaltıyor, büyük kolaylıklar getiriyor. Ticaret, prosedür prangasından kurtuluyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı