REKLAMI GEÇ

Tin: Uygur Türklerine yapılan soykırımdır

Tin: Uygur Türklerine yapılan soykırımdır

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Çin yönetiminin Doğu Türkistan halkına yaptıklarının giderek soykırıma dönüştüğünü belirterek, uluslararası güçlerin Çin’e karşı önlem almasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2015 Çarşamba, 16:23

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Uygur Türklerine yönelik yapılan saldırıları “Bu davranış tamamen soykırım ve sindirme politikalarının dışa vurumu” olarak nitelendirdi. Uygurlar üzerinde giderek artan dini ve kültürel baskıları kınadıklarını ifade eden Tin, “Çin’in Doğu Türkistan olarak bilinen Şincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanların dini özgürlüklerini kısıtlayarak, bölge halkını baskı altında tutması ile başlayan ve daha sonra çok sayıda Uygur Türkü’nün canını kaybetmesi ile neticelenen olaylar bizleri derinden üzmektedir” dedi.

Bölgede artan gerilim ve şiddetin endişeleri artırdığını kaydeden Tin, “Her ne sebeple olursa olsun insanların canına yönelik yapılan saldırılar kabul edilemez. Çin yönetiminin eylemleri ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirmesi ve ‘radikal İslamcı örgütleri’ sorumlu tutması da anlaşılır gibi bir tutum değildir. Türkiye, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayretindedir. Ancak, tek başına yeterli değildir. Bu anlam da uluslararası güçleri Çin yönetimine karşı tedbir almaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı