REKLAMI GEÇ

Tin’den PKK terör ‘örgütü değil’ diyen Buldan’a tepki

Tin’den PKK terör ‘örgütü değil’ diyen Buldan’a tepki

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’ın “PKK bir terör örgütü değildir” şeklindeki açıklamasını “akıl ve vicdan ile izah edilemez” olarak nitelendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2015 Pazar, 13:21

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın “PKK bir terör örgütü değildir” şeklindeki sözleri üzerine yaptığı açıklamada, PKK’nın tüm dünyada terör örgütü listesinde yer aldığını, buna rağmen “PKK bir terör örgütü değildir” ifadesini kullanan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’ı toplumun vicdanında havale ettiklerini belirtti.

15 Ağustos 1984’te Eruh ve Şemdinli’yi basıp 1 askeri şehit ederek silahlı terör olaylarını başlayan PKK’nın bu süre içinde şehit ettiği askerlerimiz ortadadır. Bebek, çocuk, genç, yaşlı dinlemeden kendi ırkını bile öldürebilecek kadar vicdansız olan PKK’nın siyasal kanadı olarak bilinen sözde Kürt halkımızın savunucusu HDP tarafından PKK’nın bu şekilde gösterilmeye çalışılması akıl ve vicdanlara terstir.

Buldan’ın parti tabanına şirin görünme amacını taşıyan bu açıklamayı esefle karşıladıklarını kaydeden Tin, “Açıklama, talihsiz ve yürekleri yakan bir açıklamadır. HDP’ye oy veren Denizlili hemşehrilerimizin bu açıklamadan rahatsızlık duyduklarına, HDP’nin kime hizmet ettiğini net bir şekilde gördüklerine inanıyoruz. Bir daha aynı hataya düşmeyeceklerine olan inancımız da tamdır” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı