REKLAMI GEÇ

Vekil Ök, Sağlık Bakanlığı bütçesini değerlendirdi

Vekil Ök, Sağlık Bakanlığı bütçesini değerlendirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Denizli Millletvekili Nilgün Ök, sağlık anlamında yapılanlar ve yapılması planlanan konuları değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2019 Çarşamba, 16:40

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, Sağlık Bakanlığı bütçesini, sağlık alanında yapılan ve ilerleyen dönemlerde yapılacak olan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

2002’de göreve geldiklerinde ülkenin üzerinde yükseleceği dört ana sütun olarak; eğitim, sağlık, adalet, emniyetin belirlendiğini İfade eden Ök, “Bütün vatandaşlarımızın sağlığa ulaşmasında engelleri kaldırmak ve güçlü bir sağlık sistemi için Sağlıkta Dönüşüm Programını başlattık. Övünerek söylüyorum, bu proje ile gelişmiş ülkelerin 30 yılda ulaştığı hedeflere 10 yılda ulaşıldı. Ana ilkemiz: “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” dedi.

Ök; “Ülkemiz, yaptığı sağlık harcamasına göre, sağlık hizmetlerinden en üst seviyede memnuniyet elde eden ülkedir. Sağlık hizmetindeki gelişmeler doğrultusunda ülkemizde sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyet oranı 2003 yılında yüzde 39,5 iken 2018 yılında yüzde 70,4’e yükselmiştir” diye konuştu.
“Küresel konjonktürdeki dalgalanmalar ve bütçe dengesi politikamıza rağmen İnsan Odaklı Yönetim anlayışımızdan ödün vermediğimizi gösteren bir önemli veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Ök; 2002 yılında 378 Bin olan doktor, hemşire, ebe gibi tüm sağlık personeli sayımızı 2017 yılında 920 Bin 939’a, 2019 yılında da 1 milyon 25 bin kişiye yükseltmiş durumdayız. Bu konuda adeta kendi kendimizle yarışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı