REKLAMI GEÇ

Yeni yardımcılar arasında Bilal Uçar yok

Yeni yardımcılar arasında Bilal Uçar yok

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcısı ataması yapıldı. 7 Ocak 2016’dan bu yana Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürüten Bilal Uçar, yeni yardımcılar arasında yer almadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2018 Cumartesi, 11:36

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcısı ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlıklarına bakan yardımcıları atadı.

7 Ocak 2016’da Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev alan eski Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Erdoğan’ın atadığı yeni yardımcılar arasında yer almadı. Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Cengiz Öner, Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş, Yıldız Seferinoğlu atandı.

BİLAL UÇAR KİMDİR ?

6 Ocak 1969’da Denizli Acıpayam’da doğdu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İstanbul’da bulunduğu yıllarda basın yayın alanında çalıştı. 1997 yılından sonra Denizli’de serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

2001 yılında AK Parti kuruluş çalışmalarında aktif şekilde yer aldı. Parti kuruluşundan 2007 yılına kadar AK Parti Denizli İl Yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2007 – 2011 yılları arasında AK Parti Denizli İl Başkanlığı yaptı.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde 24. dönem AK Parti Denizli Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Üyeliği, Türkiye-Malta Parlamentolararası Dostluk Grubu Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uçar, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 25. Dönem AK Parti Denizli Milletvekilli seçildi.

7 Ocak 2016’da Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. İngilizce ve Arapça bilen Uçar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı