REKLAMI GEÇ

Milyonerliğe uzanan yaşam hikayesi

Milyonerliğe uzanan yaşam hikayesi

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci’nin, İstanbul’un tartışılan kulelerinde milyon dolarlık 2 ayrı daire satın aldığının ortaya çıkması, akıllara Zeybekci’nin servetine ilişkin sorular getirdi.  İş dünyasından siyasete transfer olan Zeybekci, fakir bir çiftçi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş olmasına rağmen kısa zamanda edindiği servetine ilişkin bir açıklamasında, “Allah bazı kullarının yüzünü ahrette olduğu gibi bu dünyada da güldürür. Allah’ın sevgili kulu olduğumu düşünüyorum” demişti. İşte Zeybekci’nin yırtık donlu Nihat’tan, Bakan Zeybekci’ye uzanan yolculuğu;

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2014 Salı, 12:55

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin Tavas ilçesinde çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak 1961’de dünyaya geldi. O yıllardan kalan fotoğrafları daha önce medya ile paylaşan Zeybekci, o fotoğraftaki yırtık pantolonuna vurgu yaparak zaman zaman fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini hatırlattı.

Zeybekci, ilk ve ortaokulun ardından yatılı olarak Kütahya İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Daha sonra Marmara Üniversitesi İksitadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanan Zeybekci, 84’te üniversiteden mezun oldu. İngiltere South London College’de 1 yıl ekonomi eğitimi alan Zeybekci’nin dikkat çeken yükselişi memleketi Denizli’ye dönünce başladı.

1985’te bir tekstil firmasında işe başlayan Zeybekci, 5 yıl sonra daha sonraki yıllar Refah Partisi’nin İl Başkanlığı’nı yapan Kasım Gökbel ile birlikte ortak bir tekstil fabrikası kurdu.  3 yılı aşkın bir zaman sonra bu ortaklığını sonlandıran Zeybekci, 1994’te kendi tekstil fabrikasını kurdu. Zeybekci, yırtık donla başladığı yaşam mücadelesinde, iş yaşamının 9. yılında sıfırdan gelip patron koltuğuna oturdu. Zeybekci, ilerleyen yıllarda tekstilin yanı sıra otomotiv bayiliği, araç muayene istasyonları, sigorta ve turizm gibi alanlarda da yatırımlar yaptı.

Kısa zamanda oldukça dikkat çeken bir yükseliş yakalayan Zeybekci, dünya tekstilinin önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen bir kentte, duayenleri geride bırakarak tecrübesiz bir tekstilci olarak Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanlığına kadar yükseldi.

Daha sonra adı Denizli İhracatçılar Birliği olarak değiştirilen DENİB Başkanlığı görevinin ardından Zeybekci bu kez adını, hem gelir vergisi hem de kurumlar vergisinde, vergi rekortmenleri arasına yazdırmayı başardı.

 SİYASETTE DE AYNINI YAPTI
1985’te parasız bir üniversite mezunu, 1994’te fabrikatör, 1999’da ihracatçı birliği başkanı, 2000’de vergi rekortmeni olan Zeybekci, 2004’de siyaset kulvarına geçti. Aynı dikkat çeken yükseliş siyasette de Zeybekci’yi ayrıştıran özelliği oldu. 2004’te Ak Parti Denizli Belediye Başkanı, 2011’de Ak Parti Denizli Milletvekili, 2014’te ise Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olan Zeybekci’nin bu denli kısa sürede elde ettiği serveti ve siyasetteki hızlı yükselişiyle memleketi Denizli’de her zaman gündemdeki yerini korudu.

“ALLAH’IN SEVDİĞİ KULUYUM”
2009’daki bir yerel televizyon söyleşisinde iş dünyasındaki hızlı yükselişi kendisine sorulan Zeybekci, “Allah bazı kullarının yüzünü ahrette olduğu gibi bu dünyada da güldürür. Allah’ın sevgili kulu olduğumu düşünüyorum” yanıtı vermişti. Ekonomi Bakanı olarak Haziran ayında yaptığı bir basın toplantısında “yırtık donlu Nihat, Ekonomi Bakanı oldu” diyerek geçmişini, bu kısa cümleyle özetleyen Zeybekci şimdi İstanbul’daki tartışılan kulelerden aldığı ortaya çıkan milyon dolarlık dairelerle Türkiye gündeminde.

2-DAİRE

Yorumlar

Kutlu Bilgi   -  Bağlantı 2 Haziran 2015, 23:16

Kimin Allahın sevgili kulu olduğunu ahirette göreceğiz.

kassam tugaylari   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 08:57

İngiltere South London College eğitim aldığı yalan çıktı, http://www.ekonomi.gov.tr/index.cfm?sayfa=bakanlikofisi&bolum=ozgecmis bakanlığın sitesindende sildirmiş

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 22:58

allah bakana verdikce vermis masallah

vatandaş osman   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 21:38

sayın bakanım, bizlerin yüzü ne ahirette ne de bu dünyada gülecek.bizler sizler kadar allahın şanslı ve ballı kullarından değiliz.yinede binlerce şükür halimize.çok paramız olmasada sağlığmız yerinde!!!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı