REKLAMI GEÇ

Zeybekci: 15 Temmuz Türk Milleti’nin devrimidir

Zeybekci: 15 Temmuz Türk Milleti’nin devrimidir

Denizli’nin geçtiğimiz hafta cuma gününden beri sürdürdüğü demokrasi nöbetinin 8.sini tuttu. Akşam saatlerinden itibaren Delikliçınar Meydanı’nı dolduran Denizlililer, mehter takımının marşları ile coştu. Saat 23.00 sıralarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin alana gelmesi coşkuyu daha da artırdı. Bakan Zeybekci, 15 Temmuz’un dünya demokrasi tarihine Türk Milleti’nin devrimi olarak geçeceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2016 Cumartesi, 01:20

Denizlililer, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini sürdürüyor. Delikliçınar Meydanı’nda akşam saatlerinde bir araya gelen Denizlililer, mehter takımının marşları ile coştu. Çardak’ta gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde ilçe halkıyla buluşan Ekonomi Bakanının Nihat Zeybekci ve beraberindekilerin alana gelmesiyle coşku daha da arttı.

Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğul, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eski Denizli milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri katıldı.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-4

ZOLAN: BU VATANA SAHİP ÇIKTINIZ
Vatandaşlara ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan seslendi. Demokrasi nöbetinde 8. günü doldurduklarını belirten Başkan Zolan, “Bu meydanı hiç boş bırakmadınız, bu vatana sahip çıktınız, bu olayların kahramanı sizlersiniz. Denizli halkı hakkınızı helal edin” dedi.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-5

TİN: GEREKİRSE İDAM EDİLMELİLER
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, darbecilere Türk milletinin kim olduğunu halkın gösterdiğini belirterek, “Sizinle gurur duyuyorum. Bu ülke halkının ne olduğunu gösterdiniz. İçimizde bizi parçalamak isteyenlere hak ettikleri dersi verdiniz. Gerekirse bunlar idam edilmeli. Denizli’nin tüm belediye başkanlarını ve halkı kutluyorum” dedi.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-6

ÖZKAN: VATAN VE MİLLETİN NE OLDUĞUNU GÖSTERDİK
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise halkla birlikte destan yazdıklarını belirterek, “Kadın, çocuk, yaşlı demeden meydanlara indik. Vatan ve milletin ne olduğunu gösterdik. Tüm halkımızdan Allah razı olsun” dedi.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-8

RAMAZANOĞLU: HALKIMIZLA GURUR DUYDUM
Darbe girişimi sırasında eşiyle birlikte İstanbul’da olduğunu anlatan Sema Ramazanoğlu ise köprüye tankların çıktığının söylendiğini, inanamadığını ve gördükten sonra da köprüye yöneldiklerini ve askerler tarafından çevrildiklerini kaydetti.
1970’den sonra yaşanan tüm darbeleri anlatan Ramazanoğlu, “Bu milletin iradesine müdahale edenler karşılarında milleti bulurlar. Denizli’nin darbe gecesi sergilediği duruş karşısında gurur duydum. Mezarımın Denizli’de olmasını istiyorum” dedi.

VALİ ALTIPARMAK: MİLLETİN SİLAHINI MİLLETE DOĞRULTTULAR
Vali Ahmet Altıparmak da Denizlililerin büyük bir direnç gösterdiğini belirterek, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni etti.
Vali Altıparmak, “Milletin rızkından alınan silahları millete yönelttiler. ancak, hayal ettiklerini gerçekleştiremediler. Bunu din için yaptıklarını söylüyorlar ama buna kimse inanmıyor. Eğer başarılı olsalardı, bugün çok farklı şeyler yaşanıyor olacaktı. Allah korudu” dedi.

ZEYBEKCİ: 15 TEMMUZ GECESİ DESTAN YAZILDI
Denizli’den önce Çardak halkıyla bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise yaptığı uzun konuşmada süreci değerlendirdi.

Hainlerin bir hafta önce bu saatlerde bu milletin evlatlarına kurşun sıkmaya başladığını belirten Zeybekci, Denizli’nin 15 Temmuz gecesi destan yazdığını ifade etti. 15 Temmuz’un Türk Milleti’nin devrimi olarak dünya tarihine geçeceğini belirten Zeybekci, “Bakın dünyada bazı devrimler vardır. Bunlardan biri de Fransız devrimidir. Ama 15 Temmuz 2016 Cuma günü dünya demokrasi tarihine Türk Milleti’nin demokrasi devrimi olarak geçmiştir. Bedel ödendi, can verildi, artik kimsenin şüphesi kalmasın. Bir daha hiçbir Allah’ın kulu bu memlekette milletin iradesine, demokrasiye, meclise, milletin iradesine ve kutsalına, elini, dilini, gözünü uzatamayacaktır. Çünkü millet ne dedi biliyor musunuz. Millet dedi ki; bu vatanın, devletin sahibi millettir, demokrasinin, milli iradenin, meclisin sahibi millettir dedi. O bayrağı kanıyla sulayarak o yetkiyi kendine aldı. Sizin midir artık her şey. Bir daha asla kalkışamayacaklar. Ama dikkatli olacağız. İçlerinde hala o kudurmuşlar bir yerlerde hareket halinde olabilir. Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir talimat gelene kadar meydanlardayız, demokrasi nöbetine devam” diye konuştu.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-2

“KEŞKE GEBERSEYDİM DİYENE KADAR GÜN YÜZÜ GÖSTERMEYECEĞİZ”
Millete ihanetin hesabının milim milim sorulacağını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “O hainlerden bu ihanetin bedeli milim milim, gram gram santim santim bunlardan sorulana kadar biz nöbete devam ediyoruz” diye konuştu.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-7

Alanda bulunanların idam sloganları üzerine Zeybekci, ‘İlla idam mı diyorsunuz. Ama şunu da unutmayın. Keşke geberseydim diyene kadar günyüzü göstermeyeceğiz bunlara. Keşke geberseydim diyecekler. O iki metrelik yerde ilelebet insan yüzü, gün yüzü göstermeyeceğiz onlara. Bu yaptıklarının hesabı onlardan sorulacak. Ama en başka bu milleti Allah’la kandıran Pensilvanya’daki hinden sorulacak bunun hesabı. Bu milleti kandırmadılar mı, inancıyla oynamadılar mı, hepimizi kuzu postuna bürünerek bizi kandırmadılar mı? Bu hesap ondan, onun etrafındaki çeteden, ona inanıp bu milletin kanını dökenlerden, meclisini bombalayanlardan bunun hesabı sorulacak. Biz yüce bir millet, o yüce milletin devletiyiz. O devlete yakışır şekilde hesap sorulacak” dedi.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-1

“BU DEVRİM 79 MİLYONUN DEVRİMİ”
Milletin devriminin 79 milyonun devrimi olduğunu vurgulayan Zeybekci, “Milletin bu demokrasi devrimi AK Partilisiyle, CHP’lisiyle, MHP’lisiyle 79 milyonun devrimidir. Alevisiyle, sunnisiyle, Kürdüyle, Türküyle 79 milyonun devrimidir. Bu demokrasi devrimi 79 milyonun devrimi olarak tarihe geçecek” dedi.

denizli-nihat-zeybekci-demokrasi-nobetinde-3

ÇARDAKLI KADINLARI SAHNEYE ALDI
Konuşmasının son bölümünde Çardak’ta askeri araçlara çıkarak geçişlerine engel olan kadınlar Elif ile Kadriye’yi sahneye alan Bakan Zeybekci, “Çardak’taki kahramanlarımız işte bu iki kadın. Allah Elif ve Kadriye’den razı olsun”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı