REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Birkaçını geberttiğimde…

Zeybekci: Birkaçını geberttiğimde…

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci son KHK’yı savunurken çarpıcı ifadeler kullandı. Darbe teşebbüsü gecesi mecliste tetikte beklediğini söyleyen Zeybekci, FETÖ’cüleri öldürmeyi göze aldığını anlattı. Zeybekci; “Beni canlı alamayacaklardı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2018 Cumartesi, 17:43

A.A. DENİZLİ – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin OHAL kapsamında çıkardığı ve muğlak ifidaler yer aldığı gerekçesi ile kamuoyunda tartışmalara neden olan, sivillere ceza muafiyeti getiren KHK ile ilgili olarak Denizli’de konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin açılış töreninde çarpıcı ifadeler kullanan Zeybekci, darbe gecesine ilişkin yaşadıklarını anlattı.

BİZ NETİZ, NE DİYORSAK O
‘Bizim içimiz dışımız bir’ diyen Zeybekci 15 Temmuz’da millete ihanet edenlerin durmayacaklarını kaydetti. Zeybekci; “Durmayacaklar biliyoruz. Denemeye devam edecekler, kılık değiştirecekler, şekil değiştirecekler, yöntem değiştirecekler, her alanda saldırmaya devam edecekler. Neymiş 15 Temmuz’da da hukuk çiğnenmiş. 15 Temmuz’da anayasayı devirmeye, ülkeyi, hükümeti devirmeye gelen, meclisi işgal etmeye gelen, bu milleti bölmeye, parçalamaya, bu ülkeyi işgal etmeye gelenlere…  İşte bu millet… Ne diyeyim ben sana. Allah seni bildiği gibi etsin, diyorum da… Sen o pisliklerin içerisinde yuvarlanıp gideceksin. Orada kendi layığını bulacaksın. ‘Köprüde de katledilen, linç edilen askerler varmış bunun hesabı sorulmayacak mıymış?” Ülke elden gidiyordu, vatan elden gidiyordu, bayrak elden gidiyordu, ülke bölünüyordu, parçalanıyordu, bu milletin evlatları katlediliyordu. Hiçbir zaman için bu millet vicdansızlık da yapmaz ve yapmamıştır” dedi.

BENİ CANLI ALAMAYACAKLARDI
Zeybekci darbe gecesi mecliste yaşadıklarına dair ise “Biz canımızı tezgaha koyup da çığırtkanlık edenlerden değiliz. Hiçbir yerde de konuşmadık bunları. Sonra görüntüleri çıktı işte, televizyonlarda yer aldı. Meclise o bombalar yağarken oradaydık. Yanımda bir bakan kardeşimiz vardı ona ve arkadaşlarıma dedim ki ‘canlı teslim olmayacağım. Bu hainler buraya girerse, meclis salonuna girerlerse beni canlı almayacaklar’ dedim” diye konuştu.

O GÜN HAZIRLIKLI GİTMİŞTİM
Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü: “Ve o gün hazırlıklı da gitmiştik. Yanımızda ruhsatlı silahımız da vardı üç tane de şarjör ile beraber. Bunları konuşmayacaktım ama ilk defa konuşuyorum, bilmesi lazım bu milletin. Bekliyordum orada arkadaşımız sığınağa giderken bizim Bursa milletvekilimiz vardır engelli kardeşimiz. Tekerlekli sandalyesi ile arkadan merdivenden çıkarken ‘Abi sen gelmiyor musun?’ Ben dedim burada bekleyeceğim bunları. Bizi canlı almayacaklardı ama bizi alana kadar da onlardan bunun hesabını soracaktım”

BİRKAÇ TANESİNİ GEBERTTİĞİMDE..
“Peki soruyorum şimdi onlar bizi katledene kadar, onlardan birkaç tanesini geberttiğimde benim çoluğumdan çocuğumdan bunun hesabına mı soracaktı, arkadan gelenlerden bunun hesabını mı soracaklardı? Hiç kimse kusura bakmasın. Her kim ki bu milletin bayrağına, bu milletin birliğine beraberliğine, bu milletin vatanına, bu milletin devletine, bu milletin namusuna, ırzına, onuruna gururuna, milletvekiline, Meclisine saldırdığında bunun sonuçlarını, bunun gereğini bu millet yapar ve yapmaya devam edecektir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı