REKLAMI GEÇ

Zeybekci esnaftan Erdoğan’a oy istedi

Zeybekci esnaftan Erdoğan’a oy istedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bayramyeri ve Kaleiçi esnafı ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Erdoğan’a destek istedi. Zeybekci, Erdoğan’ın ilk turda yüksek oy oranı ile seçileceğini iddia etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2014 Cuma, 16:58

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bayramyeri Camiinde kıldığı Cuma namazının ardından esnafı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 1. Turda tamamlanacağını ve Erdoğan’ın yüksek oy oranı ile seçileceğini iddia ederek, seçimlerin hemen ardından çift parlamentolu başkanlık sistemini destekleyen yeni bir anayasa çalışmalarına başlanacağını da açıkladı.

Bakan Zeybekci, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili vatandaşlar ilk turda biteceğini söylüyor. Bende vatandaşların ilk turda çok iyi oranla başkanını seçeceğine inanıyorum. Türkiye ilk kez kendi Cumhurbaşkanı’nı kendi iradesiyle seçecek. Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle demokratik, siyasi ve devlet yapısı anlamında önemli bir dönüm noktasına geliyor. Halkın seçtiği, icranın başı olan yürütmenin başı haline gelen Cumhurbaşkanı ile yeni bir döneme giriyoruz. O nedenle Türkiye’nin bu yeni sistemi destekleyen yeni bir anayasaya da kavuşması gerek. Türkiye, Yeni sistemi karşılayacak, çelişkileri ortadan kaldıracak, çift parlamentolu başkanlık sistemini kapsayan, bugüne kadar sorunların doğuş sebebi olan tüm çelişkileri ortadan kaldıracak, muhalefetin iktidar olamam, yok olma korkusunu ortadan kaldıracak, yeni sistemini de kurmak zorunda. Türkiye, Cumhurbaşkanını 1. turda seçecek ve hemen ardından yeni bir anayasa çalışmaları başlayacaktır” dedi.

“ARJANTİN’DEKİ ÇÖKÜŞ TÜRKİYE’Yİ ETKİLEMEZ”
Arjantin’in de yaşanan ekonomik çöküşü de değerlendiren Zeybekci, “30 yıldan beri Arjantin’in 3. kez ödeme güçlü içine girdiğini görüyoruz. 1.3 milyar dolar gibi çok cüz’i bir rakamdan dolağı bir ülkeni bu noktaya gelmiş olması üzücü. Ama bunun çok kısa sürede çözümleneceğini inanıyoruz. Arjantin’de yaşanan ekonomik çökme, gerek Türkiye gibi kalkınmakta ve gelişmekte olan, gerekse diğer dünya ülkelerine etkisi olmayacaktır” diye konuştu.

“BÜYÜME BEKLENTİMİZİN DE ÜZERİNDE OLACAK”
Türkiye’nin açıklanan temmuz ayı ihracat rakamının geçen yılın aynı ayına göre aynı çıkmasını da değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ancak 7 aylık ihracat rakamlarına bakıldığında ise yüzde 6’lık artış gerçekleştiğini belirtti. Irak’ta yaşanan olayların Türkiye ihracatını da olumsuz etkilediğini söyleyen Bakan Zeybekci, “Irak’a yaptığımız ihracat yüzde 46 oranında azaldı. Önümüzdeki aylarda Irak’ta yaşananların stabil hale gelmesi, netleşmesi ve güvenlik anlamında sıkıntıların ortadan kalkmasıyla ticarette de rahatlama olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı