REKLAMI GEÇ

Akbaba: “Ecevit Türk siyasetinde örnekti”

Akbaba: “Ecevit Türk siyasetinde örnekti”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba, 5 Kasım 2006’da hayatını kaybeden CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akbaba, Bülent Ecevit’in dürüst kişiliği ve halkçı anlayışının Türk siyasetinde örnek oluşturduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2019 Pazartesi, 11:41

Bülent Ecevit’in hayatının başından sonuna kadar demokrasi dersi niyetine okutulabilecek detaylarla dolu olduğunu belirten İl Başkanı Akbaba, “1957 yılında CHP’den milletvekili olan Ecevit, 1961-1965 yılları arasında İsmet İnönü’nün CHP’sinin koalisyon hükümeti sürecinde Çalışma Bakanlığı yaptı. Çalışma bakanı olarak görev yaptığı dönem boyunca çalışan kesimlerin haklarının genişletilmesi için mücadele verdi. Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu’nun çıkarılması, sosyal güvenlik haklarının genişletilmesi için çaba harcadı. İşçi ve emekçi dostu bir çalışma bakanı olarak Ecevit’in bu çabasının, bugünden bakıldığında ne derece kıymetli olduğu daha da ortaya çıkmaktadır. Onun çalışana, emekçiye açtığı yol ve kazandırdığı haklar ülkemizde sendikaların kitleselleşmesine, işçilerin haklarını aramalarına ve haklarının güvence altına alınmasına imkân sağladı. O yüzden işçi ve emekçi dostu olarak hep kabul edildi” dedi.

Ecevit’in sadece Türk siyaseti için değil, dünya siyaseti ve mazlum toplumlar için de önemli bir kişilik olduğunu ifade eden Akbaba, “Zamanının egemen güçlerinin karşı çıkmasına rağmen Kıbrıs Barış Harekâtını yapması, haşhaş üretimi konusundaki tavrı onun diplomasi tarihine geçmesine neden olmuştur. 1980 askeri darbesi sonucunda tutsak edilse de hem entelektüel hem de siyasi çalışmalarını sürdürmüştür. Bir devlet ve siyaset adamının sahip olması gereken her türlü özelliğe ve niteliğe sahip olan Ecevit, siyasetten edebiyata, ekonomiden diplomasiye hem eser vermiş hem de pratikte tarihin akışına yön vermeyi başarmıştır. Darbelere, katliamlara, suikastlara karşı verdiği cesur mücadele ve her koşulda demokrasiden yana tavrı, Cumhuriyet’in devrimci özüne olan bağlılığı, solun demokratik ve özgürlükçü ruhunu ülkeye hâkim kılma isteği, onun her zaman halkımızın yüreğinde ve bilincinde kalmasını sağlayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi 3. Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i ölümünün 13. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı