REKLAMI GEÇ

Akbaba, “Madımak Oteli insanlığa mezar oldu”

Akbaba, “Madımak Oteli insanlığa mezar oldu”

CHP il Başkanı Mahir Akbaba, Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Akbaba, “2 Temmuz 1993, Sivas Madımak Oteli. Ne yazarlara, ne şairlere, ne de can verenlere değil; tüm insanlığa mezar olmuştur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2019 Pazartesi, 16:44

Sivas Katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Madımak Oteli’nin yalnızca katliamda can verenlere değil, tüm insanlığa mezar olduğunu söyledi.

Mahir Akbaba, “O gün ruhunu teslim eden 35 canın en görmüş geçirmişi 66 yaşındaki Asım Bezirci, en hayat dolu masumu ise 12 yaşındaki Koray Kaya’ydı. Süren davalar, temyizler, müdahil avukatların talepleri yıllarca devam etti. Sivas Katliamı davası 20 yılın ardından zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı. Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler ‘ insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını ‘ talep etti ancak talepleri bir karşılık bulmadı. Bu olayın arkasındaki azmettiricilerin bulunmamış olması ve hiçbir zanlı hakkında gerekli aramanın yapılmamış oluşu bizi sadece olaydan sonra yakalanan insanlarla sınırlı bir davanın peşinde bıraktı” dedi.

Bugün hala bu olayı yaratanların bulunamadığını dile getiren Akbaba, “Bu olayı yönlendirenler, tahrik edenler bulunmuş değildir. Bu nedenle tamamlanmamış bir dava ile karşı karşıyayız. Sivas katliamı; Cumhuriyete, demokrasiye, özgür düşünceye ve en önemlisi insanın yaşama hakkına bir saldırıydı. Yüreklerimiz hala yangın yeri” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı