REKLAMI GEÇ

Akbaba: “Zorbalığa karşı onurlu duruş sergilendi”

Akbaba: “Zorbalığa karşı onurlu duruş sergilendi”

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, ODTÜ’de hukuksuzluğa ve zorbalığa karşı onurlu bir duruş sergilendiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2019 Salı, 14:59

ODTÜ’de yaşanan olayları değerlendiren CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, kampüs içinde doğa tahribatı yaşandığını belirterek, kavaklık olarak bilinen doğal yaşam alanında betonlaşma çabasının ortaya çıktığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ya da İl Müdürlüğü’nden ruhsat alınmadan inşaat başlatmak istediklerini ifade eden Mahir Akbaba, “Ortada bir hukuksuzluk var, öğrencilerin doğaya duydukları hassasiyeti dile getirmeleri var ve öğrencileri dağıtma amacıyla gerçekleşen, gerçekleştirilen orantısız güç var. Şiddete rağmen, kesimin durdurularak ağaçların korunması ve inşaat alanının mühürlenmesi için öğrencilerin nöbeti günlerdir devam ediyor. Bu nöbette, öğrencilerin zarar görmemesi ve doğanın korunması adına, ruhsatsız inşaat hukuksuzluğuna karşı öğrencilerin yanında, akademisyenler, Çankaya Belediyesi yetkilileri ve milletvekilleri de yer alarak, destek oluyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Hakları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın da nöbete destek için öğrencilerin yanındayken güvenlik güçlerinin biber gazı ile müdahalesine maruz kaldığını belirten Akbaba, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Eğer deniliyorsa ‘Ruhsat almaksızın, kaçak bir inşaatı zor yoluyla başlatırız’, hatırlatmakta fayda var. Bir Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi vardır, iki ODTÜ’de mimar yetişir, mühendis yetişir, üç bu ülkede hukuksuzluğa ve zorbalığa karşı onurlu bir duruş sergilenir. İşte bu nedenle, ODTÜ öğrencilerine karşı Rektörlük izniyle yapılan müdahalenin izahı da, kabulü de olamaz. Tek bir ağaç kesilmeden, hiçbir öğrenci şiddete uğramadan akıl yoluyla çözülebilecek bir konu maalesef bizlere yakışmadı. Öğrencileri, akademisyenleri, yetkilileri ve milletvekillerini şiddetin hedefine yerleştiren zihniyeti, keyfiyeti ve yapılan müdahaleyi kınıyorum. Zorba gücün yerini akıl alamasa da; orantısız güç, orantısız zekaya her zaman kaybedecektir. Kazanan insanlık onuru, saygı ve yemyeşil bir doğa oluncaya kadar, haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği yeninceye kadar mücadelemiz sürecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı