REKLAMI GEÇ

Akyol CHP’den aday adayı

Akyol CHP’den aday adayı

Uzun bir süredir Denizli’de Vali Yardımcılığı yapan İsmet Akyol, görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Cumhuriyet’in ve Anayasa’nın temel niteliklerinden bir kez bile olsun sapmadan 30 yıla yakındır mülkiye görevini sürdürdüğünü dile getiren İsmet Akyol, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumdan ötürü sıkıntılı.

Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin ilk yıllarında yaptığı kalkınma hamlesi sırasında çok sayıda sanayi kuruluşunu faaliyete geçirirken dışarıdan tek kuruş borç almadığını, savaştan çıkmış bir Türkiye’nin yıllık yüzde 9’lar ortalamasında büyüme içinde olduğunu anımsatan akyol, geldiğimiz noktadaki Türkiye’deki verilerin iç açıcı olmadığını belirterek, bundan da her zduyarlı vatandaş gibi rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Türkiye’de üretime dayalı bir kalkınma hamlesinin daha yapılarak kendi iç dinamiğini yakalamış, büyüyen bir ülke yaratılabileceğine inandığını aktaran Akyol, böylelikle ne ABD’ye ne de AB’ye bağımlı kalınmayacağını dile getirdi.

Denizli sanayicisinin mevcut siyasi hükümetce ciddi sıkıntılar çektiğini de bildiğini belirten Akyol, kent sanayicisinin hak ettiği kamu desteğinin alınması konusunda da çalışmalarda bulunmak istediğini vurguladı. Akyol, sanayisi, tarımı, ticaretiyle top yekün bir kalkınmış bir Türkiye yaratmak için ülkedeki hırsızlıkların ve yolsuzlukların önüne geçilmesinin bile etkili olacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı