REKLAMI GEÇ

Arslan: AKP, HDP ve PKK terörün sorumluları

Arslan: AKP, HDP ve PKK terörün sorumluları

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yaşanan terör sorunundan AK Parti, HDP ve PKK’nın sorumlu olduğunu, çözüm süreciyle terör örgütünün şehirlere inip hendekler kazdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2015 Perşembe, 14:22

CHP Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşanan terör sorununun bir kaos ortamı doğurduğunu belirterek, Bugün ülkemizin Güneydoğusu ve Doğusu terörle ateş altındadır. Bu durumun ve kaosun üç sorumlusu vardır: Birincisi AKP, ikincisi HDP, üçüncüsü de PKK’dır” ifadesini kullandı.

İktidarın Mart-2015’e kadar PKK ve HDP’ye her türlü tavizi verdiğini kaydeden Arslan,, bu dönemde çözüm masaları kurulduğunu, görüşmeler yapıldığını, çözüm görüşmeleri sırasında PKK’nın dağdan şehre inerek daha çok silahlandığını, şehirleri işgal ettiğini, hendekler kazıldığını söyledi.

Gelinen noktada PKK’nın direndiğini, HDP’nin onu savunduğunu, sıkıntıyı bölgede yaşayan halkın çektiğini dile getiren Arslan, “AKP, ‘PKK-HDP bizi kandırdı’diyor. PKK isyana ve başkaldırıya hazırlanıyor. Azgınlaşan terör olaylarında ne AKP, ne PKK ne de HDP masumdur. Ben her üç tarafın samimi olmadığını düşünüyorum. Öncelikle her üç tarafı samimi olmaya, barış olacaksa PKK’yı silah bırakmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı