REKLAMI GEÇ

Arslan: AKP’nin imza attığı anlaşmalara bakın Sevr’i görürsünüz

Arslan: AKP’nin imza attığı anlaşmalara bakın Sevr’i görürsünüz

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sevr’i gösterip Lozan’a ikna ettiler. Zafer bu mu?” sözlerine “AKP’nin 14 yıldır imza attığı anlaşmalara bakın, toplamında Sevr’i görürsünüz” yanıtını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 17:03

CHP Milletvekili Kazım Arslan, Lozan Antlaşması’nı eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği yanıtta, “Sınır ötesi harekatlar için gündem değiştirmeye çabalayan, kendi milletinin tarihini ve değerlerini ucuz gündemlere malzeme etmeye kalkanlar, devleti yönettiğini sanıyor, üzülüyorum. Şimdiye kadar geçmişini inkar eden ve yok sayan bir yönetici görmediğimi belirtmek isterim” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın temsil ettiği makamın ve milletin değerlerine, onurlu bir tarihe karşı çıktığını öne süren Arslan, “Cumhurbaşkanı, Lozan Antlaşması görüşmesi sırasında yapılan tartışmalar sonucu ‘şimdi verdiklerimizi zaman içinde birer birer geri alacağız’ diyen yabancı ülkelerin söylediklerini hiç duymamış mı? Yoksa bu sözleri duymak mı istemiyor?” diye sordu.

“SEVR’E VARACAK TESLİMİYET İÇİNDELER”
“AKP’nin 14 yıldır imza attığı anlaşmalara bakın, toplamında Sevr’i görürsünüz. Bugün, maceracı dış politikanın açtığı yarayla yüzleşemeyenler, Lozan’ı diline doladı. Halbuki Sevr’e varacak bir teslimiyet içindeler. Aslında yaptıkları tüm anlaşmalar ve karşı çıkışlar gizli ajandalarını ortaya çıkarıyor” diyen Arslan, şöyle devam etti:

“Tarihi gerçekleri bugünün kısır gündemleri için eğip bükmeye kalkan, 2 ay önce devletin tapusu ve Cumhuriyetin kurucu belgesi, bağımsızlığımızın simgesi olarak saydığı anlaşmayı bugün yok sayan bir devlet adamı ülkemizde birliği nasıl sağlayabilir?

Lozan’a laf etmeye cüret eden maceracılar; 14 yılda ülkenin bütün düzenini ve hatta kimyasını bozmadılar mı? Komşularla ilişkiyi sıfırlayan, sınır güvenliğimizi yok eden, Süleyman Şah Türbesi’nde toprağını yitiren, Habur’dan davul zurnayla terörist karşılayıp IŞİD’linin Ankara’ya kadar gelmesini durduramayan, canlı bombaların patlamasını önleyemeyen çılgınlar mı bize Lozan’ı anlatacak?

Yurtta barışı yok eden, dışişlerini parti koridoruna çeviren, komşularımızla ilişkilerimizi bitirenler, devletin bütün birikimini heba edenler mi Lozan hakkında konuşacak? Rusya’ya teslimiyet altında ‘evet’ diyen, dün parladığına bugün sönen, kendi öngörüsüzlüklerini, stratejik hatalarını ‘dış politika’ diye yutturanlar mı bize Lozan’dan bahsedecek?

Dünyanın saygı duyduğu Lozan’ı imzalayan atalar, 93 yıl önce Sevr’i yırtıp atarken bugün Avrupa’nın mülteci deposu olmamıza yol açan Geri Kabul Anlaşması’nı teslimiyet içinde imzalayanlar mı bize dış politikadan bahsedecek? Ülkemizde sorun çözmek için değil, kendisi sorun haline gelen bir iktidarın kurucusu mu Lozan’ı sorgulayacak? Tek başına iktidar olmasına rağmen, yönetim becerisini kaybetmiş, ülkemizi 81 ilde OHAL ile idare edenler mi Lozan’ı eleştirecek?

Dünya meclislerinde soykırım kararları AKP döneminde katlanırken susan, soykırım kararı alan Almanya’ya İncirlik’te üs verenler mi bize onurlu dış politikadan bahsedecek? İsrail’e kükreyip ertesi haftası Malatya-Kürecik’e radar kurulmasına ses çıkarmayan, Kıbrıs Davası’nı dünya gündemine taşıyamayanlar mı Lozan’a laf edecek? “

Yorumlar

Ömer Faruk ASLANTAŞ   -  Bağlantı 29 Eylül 2016, 18:19

Sayın milletvekilim sizi tebrik ediyorum yazdıklarınızın sonuna kadar arkasındayız ah birde insanlarımız anlasa olacak ama biraz zor görünüyor dilerim mücadele hırsınız hiç bitmez

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı