REKLAMI GEÇ

Kemalizmi asimilasyonla ilişkilendirmek utanmazlıktır

Kemalizmi asimilasyonla ilişkilendirmek utanmazlıktır

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM’de yaptığı konuşmada Kemalizmi “asimilasyon” ile yan yana getiren AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’a “Kemalizmi asimilasyonla ilişkilendirmek utanmazlıktır” yanıtını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2016 Perşembe, 10:41

İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru görüşmeleri sırasında söz alan Milletvekili Nurettin Yaşar’ın “Kürtleri; eski rejim, eski sistem, eski Kemalist yapı, ne derseniz deyin, eski faşizm asimile edemedi” sözleri geniş yankı yarattı.

Yaşar’ın bu sözlerine yazılı açıklamayla yanıt veren CHP Milletvekili Kazım Arslan, “Çözüm süreci içinde el ele verip aynı masayı paylaşanların, hendeklerin kazılmasına, PKK’nın şehirlere yerleşmesine seyirci kalanların ve bölgeyi silah deposu yaptıranların, Oslo’da, Dolmabahçe’de pazarlık yapanların bunu söylemeye hiçbir şekilde hakkı yoktur” diyen Arslan, şunları kaydetti:

“Hiçbir milletvekili, Türkiye’nin kurucusu, TBMM ‘yi kuran, kendisinin bu meclise gelmesinin yolunu açan, yaşadığı toprağın kurtarıcısına, seçildiği memleketi vatana dönüştüren, halk egemenliğini kuran Mustafa Kemal’e, varlığını borçlu olduğu Büyük Önderimize ve Kemalist ilkelere hakaret edemez. Utanmaz bir tavırla Kemalizmi asilimilasyonla ilişkilendiremez.

Bölünmüş ve parçalanmış bir coğrafyayı vatana dönüştüren Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kemalist ilkelere terbiye sınırlarını zorlayarak saldıran, tarihsel bir gerçekliği olmayan sözlerle sataşan, Kemalizmi asimilasyonla bağdaştırma arayışına giren bu milletvekili söylediklerini buna göre değerlendirmelidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı