REKLAMI GEÇ

Arslan: Proje okul, kadrolaşma ve gericileştirmenin projesidir

Arslan: Proje okul, kadrolaşma ve gericileştirmenin projesidir

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’dan “Proje Okul” eleştirisi. Arslan, Proje Okul ile kadrolaşmanın ve gericileştirmenin amaçlandığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2016 Çarşamba, 17:30

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yazılı açıklamasında, son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nda “Proje Okul” adı altında yapılanları “eğitimde gericileşmenin, laik ve çağdaş eğitimi bitirmenin en somut örneklerinden birisi” olarak nitelendirdi.

Yüksek puanlarla kazanılan, öğrencileri üniversite sınavlarında göz dolduran, nitelikli öğretmen kadrosuna sahip, laik, bilimsel, Cumhuriyetçi eğitimde ısrarcı olan okulların OHAL ile tek tek cezalandırılıp, eğitimlerinin gölgelendiğini kaydeden Arslan, şöyle devam etti:

İMAM HATİP OKULLARINA İHTİYAÇ YOK
“Uygulamaya sokulan proje okullardaki öğretmenlerimiz çok tedirgin, 10 binlerce öğrenci ve velimiz tepkilidir. Bakanlık da buna kulak vermelidir. Türkiye’de imam hatip okullarına ihtiyaç yoktur. Siyasi iktidarın göreve gelmesinden bu yana, ülkemizde imam hatip liseleri üç misli artmış, fen ve Anadolu liselerinde, meslek okullarında azalma olmuştur. Gelinen aşama, eğitimin Bilal Erdoğan’ın hayallerine terk edilmesidir. Bu uygulama ile eğitim birliği ilkesi ve çağdaş eğitim yok sayılmaktadır. Koskoca eğitim kadrosu, milyonları ilgilendiren eğitim düzeni, imam hatip mezunu uğruna eğitim çöküşe terk edilmektedir.

Ülkemizin pırıl pırıl yeni bir kuşağı daha siyasi hesaplar uğruna kaybetme lüksü yoktur. Bugün boşta gezen genç işsizliğinde ilk sıradayız, matematik ve fen alanlarında gerideyiz. Buna çözüm bulacak teknik ve mesleki eğitim sistemi yerine, başarılı okulları ve öğretmenleri bu garabet kararla cezalandırıyorsunuz. Yapılanlar, eğitimi çürütmekte, genç kuşak potansiyelimizi yok edecek bir Milli Eğitim politikasını yürütmektedir.”

Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik ve çağdaş eğitime geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, “Türkiye, öğretmen adayına ‘reis’ gibi anlamsız sorular sorularak yapılan mülakata arka çıkan, öğretmenle dalga geçen bir Milli Eğitim Bakanı’na sahiptir. Bundan daha utanç verici olan, ‘bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olması zamanı geldi’ diyen Kabataş Lisesi Müdür Yardımcısı’nın ve öğrencisi Andımızı okudu diye fırça atan bir öğretmenin hala o görevde durması, proje okullarla öğretmenini kaybeden velilerin, öğretmenlerin isyanına kulak tıkanmasıdır. Ülkemizin eğitim sorunlarını derinleştiren bu iktidar, eğitimde kadrolaşma ve gericileşmenin merkezi durumundadır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı