REKLAMI GEÇ

Arslan: Sözleşmeli öğretmen alımı skandaldır

Arslan: Sözleşmeli öğretmen alımı skandaldır

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, sözleşmeli öğretmen mülakatlarında sorulan soruları garabet olduğunu öne sürdü, siyasi iktidarın 15 Temmuz’dan hiçbir ders almadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2016 Pazar, 13:46

Okulların parti koridorlarına dönüştürüldüğünü ve yaranın gittikçe derinleştiğini ifade eden Kazım Arslan, “Siyasi iktidar 15 Temmuz’dan ders almadığı gibi, Milli Eğitim de ders çıkarmadı. 15 Temmuz’a bizi sürükleyen torpilci ve liyakatsız sürecin devlette nelere yol açtığının hiçbir muhasebesi yapılmıyor, liyakat bir kez daha kısır siyasi çıkarlar uğruna heba ediliyor. Liyakati yok sayan, ideolojik hesaba göre devlete öğretmen alan, yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin emeğini mülakatlarla silip atmaya çalışan bu sürecin sorumlusu olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı istifaya davet ediyorum. Sayın Bakan hukukçu olması nedeniyle hakka ve hukuka riayet edeceği yerde, adaletsiz bir uygulamaya nasıl yer veriyor, anlamakta zorluk çekiyorum” dedi.

Birçok öğretmenin Anayasa’ya ve yasalara aykırı olarak ihraç edildiğini, öğretmen atamasını da yılan hikayesine dönüştüğünü dile getiren Arslan, “Yüz binlerce mezun atama beklerken, eğitimci emeğini sözleşmeye bağlayan zihniyet, şimdi de kadrolaşma uğruna Mehmet Akif’i, Cemil Meriç’i, gidilen dershaneleri, okunan köşe yazarlarının isimlerini ve ‘Reis’i mülakat sorusuna dönüştürdüler. Partinin dilinde kullanılan Reis’in devlet mülakatında ne işi var, Milli Eğitim Bakanı ‘Reis kimdir’ deyince ne cevap verir? Bu soru öğretmenlikte ne işe yarayacak?” diye sordu.

“Öyle gözüküyor ki, okul koridorlarını parti şubesine çevirmeye çalışan, tektip bir ideolojinin ve inancın okullarda öğrencilerimize dayatılmasına yol açacak bu yöntemle, bir kuşak daha kaybedeceğiz” diyen Arslan, “Şimdiye kadar kayıt altına alınmadan, yazılıda yüksek, sözlüde düşük puan verilerek yapılan mülakatlardan ülkemiz çok çekti. Böyle devam ederse daha çok çekeceğe benziyor. Şimdi öğretmeni mülakatla almak, yanlışı katlamak, eğitimdeki yarayı derinleştirmektir. Sözleşmeli öğretmeni mülakatla almak, devlette kayırmacılığın utanç tablosudur ve inanılmaz haksızlığı getirir. Bu sistemle öğretmenlerimiz yine güvencesiz çalışacak, atama yerine torpille sözleşmeli öğretmenliğe zorlanacaktır. Devlet özel sektör mü ki sözleşmeli öğretmen alsın? Eğitim demek öğretmen demektir. Öğretmeni sözleşmeyle, torpille, garabet sorularla, geçici yollarla sınıfına gönderemezsiniz. Yıllarca atamadığınız genç öğretmenler intihar ederken, geçici işlerde ekmeğini kazanmak zorunda bırakılırken bu kuşaklara çözümünüz bu olamaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı