REKLAMI GEÇ

Arslan’dan Kocabaş Cezaevi ile ilgili soru önergesi

Arslan’dan Kocabaş Cezaevi ile ilgili soru önergesi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, hafta sonunda bir hükümlü tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangının ardından gözlerin çevrildiği Kocabaş’taki Denizli D Tipi Cezaevi’ni meclis gündemine taşıdı. Arslan, Adalet Bakanlığı’na “mahkumların talepleri hakkında ne zaman iyileştirme yapılacaktır?” sorusunu yöneltti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2016 Salı, 13:37

CHP Milletvekili Kazım Arslan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Arslan, cezaevindeki yangının ardından verdiği soru önergesinde, “160 kişilik kapasitesi olan açık cezaevi bölümünde 520 kişinin kaldığı, 3 kişilik tasarlanan kapalı cezaevi bölümündeki odalara ise 9’ar kişinin yerleştirildiği iddiaları basına yansımıştır” ifadesini kullandı.

“Bu konuyla ilgili şikayetlerin çeşitli tarihlerde mahkum yakınları tarafından Adalet Bakanlığı ve BİMER’e iletildiği halde çözüm bulunmadığı belirtilmektedir” diyen Arslan, Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

“Bahse konu ceza infaz kurumunda yaşanan yangın hakkında yürütülen idari soruşturmada gelinen aşama nedir? Bakanlığınız, kapasite sorunları daha önce iletilmesine karşın neden çözüm yoluna gitmemiştir? Cezaevinin idari denetimlerinde kapasite sorunu tespit edilmiş midir? Edilmişse neden giderilmemiştir? Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısı ile yatak sayısı nedir? yerde yatan mahkumların talepleri hakkında ne zaman iyileştirme yapılacaktır?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı