REKLAMI GEÇ

Arslan’dan TRT’ye ‘sözleşmeyi açıkla’ çağrısı

Arslan’dan TRT’ye ‘sözleşmeyi açıkla’ çağrısı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT’yi ana haber bültenini sunmak üzere anlaştığı spiker Erhan Çelik ile ilgili sözleşmenin detaylarını açıklamaya davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2016 Salı, 13:19

CHP Milletvekili Kazım Arslan, Erhan Çelik’e ödenen maaşın yanı sıra sözleşmede yer alan diğer maddelerin de açıklanmasını isterken, verdiği önergede “anlaşmaya Ankara’da lüks bir oteldeki konaklama masrafları dahil midir?” diye sordu.

İŞTE O SORULAR
TRT’nin milletin vergileri, katılım payları ve bandrol ücretleriyle çalıştığını, beklenenin de şeffaflık ilkesine uygun bir hesap verme sürecinden geçerek net açıklamalar yapılması olduğunu kaydeden Arslan, TBMM Başkanlığına verdiği önergede Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’dan şu soruların yanıtını istedi:

-TRT Ana Haberlerinin kurum dışından bir kişiye sundurulması kararının somut gerekçesi nedir?

-TRT sunucu kadrosu görevinin başındayken personelden yeterince yararlanılmamasının nedeni nedir?

-Toplumun bir haftaya yayılan tepkisi dikkate alınmadan yapılan bu harcama ve göreve getirmeler konusunda TRT yönetimi kararını gözden geçirecek midir?

– Erhan ÇELİK’e TRT tarafından ödenecek ücret net olarak ne kadardır; ne zamana kadar sözleşme imzalanmıştır, sözleşmenin kapsamı nedir?

-Sözleşme, 19 Eylül’e kadar aylık 30 Bin TL nakit karşılığında mı imzalanmış, vergileri TRT’nin ödemesi görüşülerek karara varılmış mıdır?

-Erhan ÇELİK’in program görevi nedeniyle değil, haber sunmadığı günlerdeki seyahat masrafları için uçak biletleri kurum tarafından mı karşılanacaktır?

-Anlaşmaya Ankara’da lüks bir oteldeki konaklama masrafları dahil midir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı