REKLAMI GEÇ

Ataman, hatalı ekonomik uygulamaları eleştirdi

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, kentin ekonomisini sekteye uğratan hatalı uygulamaları eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

Denizli Dadaşlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, kent ekonomisini sekteye uğratan hatalı uygulamaları eleştirdi.

Denizli Belediyesi’nin, ışıklı tabela kullanarak işyerinin dış görünümünü hareketlendirmek isteyen kent esnafından aldığı reklam ilan vergilerinin çok fazla olmasını eleştiren Başkan Adayı Ataman, gelişmiş AB üyesi ülkelerinden örnekler verdi. Bu tip ülkelerde yerel yönetimlerin, ışıklı tabela kullanan işyeri sahiplerini teşvik etmek amacıyla onlardan vergi almadığını söyleyen Başkan Adayı Ataman, ülkemizde bu sistemin yanlış işlediğini belirtti. Ataman, “Denizli Belediyesi, işyerlerinin önüne ışıklı tabela koymak isteyen dükkan sahiplerinden kat be kat daha fazla para alıyor. Oysa kentin, geceleri de ışıl ışıl olması gerekiyor. Mevcut uygulama nedeniyle kentimiz geceleri büyük bir karanlığa gömülüyor. İşyeri sahiplerinin kullandığı bu ışıklı tabelalardan ücret alınmadığı takdirde, hem kentimiz geceleri aydınlığa kavuşur, hem de kentteki ekonomik hayat geceleri de devam eder” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin, öncelikle kentte yaşayan halkın mutluluğu için çalışması gerektiğini vurgulayan Ataman, sözlerine şöyle devam etti: “Elbette Sayın Zeybekci de kentin gelişebilmesi için geçmiş dönemlerdeki belediye başkanlarımız gibi çaba harcadı. Ancak ben bu çabaların yeterli olmadığı kanaatindeyim. Belediyenin elindeki tüm imkanlar, Denizli halkının mutluluğu için kullanılmalıdır. Karnı aç olan vatandaşa, köprülü kavşağın çok faydası olmaz. Ben, kimsenin cebine 3-5 bin TL para koyamam. Her eve bir buzdolabı hediye edemem. Ben ancak şunun sözünü verebilirim: Çalışmak isteyen vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırabilirim. Kent insanının mutluluğunu sağlamak adına çaba gösteririm. Ekonomi çarkının dönebilmesi için, belediyenin yapacağı uygulamaları vatandaşın lehine çeviririm.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı