REKLAMI GEÇ

Ataman, ‘İş, iş, iş!”

Ataman, ‘İş, iş, iş!”

Belediyelerin görevinin sadece yol, köprü, kanalizasyon yapmak olmadığını belirten Ataman, “Elbette bunlar gerekli ancak, bugünkü sıkıntılar içinde, belediyeler halkın ekonomik yönden kalkındırılmasına öncelik vermelidir. Cumhuriyet Halk Partili sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde, önümüzdeki dönemde belediyemizde yeni bir sayfa açılacak ve küçük esnaf korunarak, meslek edindirme merkezleri açılacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00

Karşıyaka’da bir kahve toplantısında mahallelilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, ziyaret ettiği her yerde olduğu gibi burada da çok yoğun bir ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılandı. Karşıyakalıların ‘Başkan sensin hayırlı olsun’, ’30 bin oy sana feda olsun’, ‘Başkan Ataman’ sloganları eşliğinde mahalleye giriş yapan Başkan Adayı Ataman’ın konuşmasını, konuşma yapılan mekan dar olmasına rağmen beklenenden çok daha fazla sayıda mahalle sakini dinledi.

Ülkede ve kentte gelişen olayların, 29 Mart seçimlerinin önemini bir kat daha artırmakta olduğunu ifade eden CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Ataman, toplumu derinden etkileyen ekonomik kriz nedeniyle sanayi kuruluşlarının üretimlerini azalttığına ve girdikleri darboğazdan kurtulabilmek için işçi çıkarmaya yöneldiklerine dikkat çekti.

“Sizi, ‘hemşehri’ olarak değil,

‘müşteri’ olarak görüyorlar”

Kentimizdeki işsizliğin boyutunun giderek yükseldiğinin altını çizen Ataman, “İşsizlik ve fakirlik, halkın en önemli gündem maddesi haline gelmiş durumdadır. Vatandaşı ‘hemşeri’ olarak değil, ‘müşteri’ olarak gören, vatandaştan nasıl birkaç lira daha fazla alabilirim diye düşünen, bütün hesabını kitabını bu yönde yapan zihniyet, işsizlikten, fakirlikten bunalan halkın derdine derman olamaz. Belediyelerin görevi, sadece, yol, köprü, kanalizasyon yapmak değildir. Elbette bir kentin gelişmesi için bunlar gereklidir. Hatta yapılanlardan daha fazlası gereklidir. Ancak bugünkü sıkıntılar içinde, belediyeler, halkın ekonomik yönden kalkındırılmasına öncelik verme durumundadırlar” dedi.

Ataman, “Cumhuriyet Halk Partili sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde, önümüzdeki dönemde belediyemizde yeni bir sayfa açılacak ve küçük esnaf korunarak, meslek edindirme merkezleri açılacak. Belediye, istihdama yönelik yatırım yapacak olan işadamlarına alt yapısı hazır uygun arsa temin edecek. İşportacılar, seyyar satıcılar, ayakkabı boyacıları, evlerinde parça başına iş yapanlar ve mahalle arasında dolaşan hurdacıların yasal güvencesi ve sosyal güvenliği sağlanamaya çalışılacak. Çalışarak geçimini temin etmek peşinde olan bu gibi insanlarımızın, belediyenin önderliğinde topluma kazandırılmaları sağlanacak. Yapılacak istihdama yönelik çalışmalarla, ‘her evde en az bir SSK’lı işçi’ hedefimiz olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı