REKLAMI GEÇ

BARTAL “HALKI KOYUN GİBİ GÖREN SENSİN”

BARTAL “HALKI KOYUN GİBİ GÖREN SENSİN”

Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmesinde CHP’nin halkı koyun gibi gördüğünü öne süren Belediye Başkanı Zeybekci’ye yanıt aynı cümleyle oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2010 Cumartesi, 17:12

Denizli’de Deha-20 ¬Gazetesi’ne verdiği mülakatta Anayasa Değişikliği’ne ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağır eleştiriler getiren hatta, “Halkın iradesine karşı çıkıyorlar, Halkı koyun gibi görüyorlar” ifadelerini kullanan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye yanıt çok sert oldu. CHP Merkez İlçe örgütünden yapılan açıklamada başkan Nihat Zeybekci’nin sağlıklı düşünemediği vurgulandı. Merkez ilçe başkanı Osman Bartal imzasıyla yayınlanan açıklamada, kullanılan ifadeler çirkin ve talihsiz olarak nitelendirilerek, “Bunun bir dil sürçmesi olabileceğini düşünmek isterdik, fakat açıklamayı Nihat Zeybekci yaptığı için bu düşüncede değiliz” denildi. Açıklamada; “Başbakanın üslubu neyse Sayın Zeybekci de o yoldan hareket etmeye çalışan bir anlayışa sahiptir. Ancak Zeybekci burada kendi iç dünyasındaki düşüncelerini dışa yansıtmıştır. Denizli halkını koyun gibi gören zihniyet AKP ve onun anlayışının ürünü olan Sayın Zeybekci’nin ta kendisidir. Başkan son günlerde okul okul gezmekte ve gençlerin siyaset de olmasının faydalarından bahsetmektedir. Aynı zihniyet, okullu çocuklar tekel işçilerine destek verdi diye çocukları okuldan uzaklaştırmaktadır. Bu ne yaman çelişki? Milleti koyun gibi gören zihniyet kendisinin zihniyetinin ta kendisidir, bir gün Belediye meclisine katılmadan belediyeyi yöneten zihniyetin ta kendisidir. Bir damla suyun peşine düşeceğiz diye açıklama yaptığı gün Çamlık yolu üzerinde saatlerce patlamış olan su hattının göl olduğu yollarda boşa akıp gittiği zihniyettir bu” denildi.

CHP’den yapılan açıklamada altyapıda yaşanan sıkıntılara da yer verildi. Açıklamada Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin ‘Yüzyılın Altyapı projesi’ adıyla duyurduğu proje için “Yüzyılın Kepazeliği” ifadesi kullanıldı. Zeybekci’nin Denizli’yi köstebek yuvasına çevirdiği ileri sürülerek, aynı yerin defalarca kazılıp tekrar tekrar asfaltlanması ise ‘beceriksizlik’ olarak nitelendirildi. Açıklamada Başkan Zeybekci’nin belediye işinin altından kalkamayacağını anladığına da işaret edilerek; “Sanırım Zeybekci belediye işinin altından kalkamayacağını anladı ulusal siyasete soyunmaya başladı. Anayasa değişikliği üzerinden siyaset üretmeye kalkmaktadır. Buna halkın iradesini yansıtmaktan kaçıyorlar diye açıklama yapmaktadır. Bu kadar komedi ancak Zeybekci’den beklenebilirdi. 2002 yılından beri aklınıza şimdi mi geldi halkın iradesi sayın başkan? 2002 yılında iktidar oldunuz hem de yüksek bir çoğunlukla o zaman neredeydiniz? Şimdi Anayasa’yı değiştirip AKP anayasası yapmaya çalışmaktadırlar. 82 anayasası yüzde 92 oyla kabul edildi hiç birimiz kabul etmiyoruz elbette, asker anayasası diyoruz. Peki şimdi yapılmaya çalışılan nedir yüzde kaçla gelecek bu AKP anayasası. Anayasalar toplumun ortak huzurunu sağlamak amacıyla yapılırlar. AKP yargıyı ele geçirsin YÖK gibi bir kurum olsun diye değil. Sayın Başkanın algılamadığı şu; 82 anayasası değişmesin diyen hiç kimse yok. Yöntem yanlış, sadece benim dediğim benim anayasam anlayışına karşı çıkılmaktadır. 3 kişi oturacak biz yaptık işte anayasa bu sizde onaylayıverin, yok öyle şey. Asıl siz kimseyi koyun sanmayın. İşte bu anlayışınız insanları koyun yerine koymaktadır. Yargıçlar günlerdir bas bas bağırıyor, köşe yazarları tehlikeyi günlerdir yazıyor. Bir günde toplumsal uzlaşı arayın. Bizim sayımız şu an çok, biz ne dersek o. Peki 6 ay sonra çoğunluk gittiğinde bu yanlışların vebalini kim ödeyecek? Koyun gibi görüldüğünü iddia ettiğiniz halktan başka hiç kimse” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı