REKLAMI GEÇ

Başkan Akbaba’dan İsmet İnönü açıklaması

Başkan Akbaba’dan İsmet İnönü açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, İsmet İnönü’nün 46. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Akbaba, “Genel Başkanımız İnönü, askeri bir deha ve üstün bir devlet adamıydı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2019 Salı, 11:15

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba İsmet İnönü’nün 46. ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Akbaba açıklamasında, İsmet İnönü için “Büyük kahramanlıklara imza atmış bir asker ve siyasetçi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra CHP’nin ikinci genel başkanı ve milli şef unvanına layık görülen İsmet İnönü; Kurtuluş Savaşı’na katılmış cephede sayısız başarılar kazanmış ve Lozan Antlaşması’nı imzalayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu almıştır. Atatürk’ün dava ve silah arkadaşı İsmet İnönü’nün, İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında, Cumhuriyet’in kurulmasında, devrimlerin yaşama geçmesinde, ülkemizin çağdaş bir ülke olarak gelişip güçlenmesinde önemli hizmet ve katkıları olmuştur. İnönü, devrimci kişiliği ve uygulamaları ile Türk demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Kurtuluş savaşı kahramanı genel başkanımız İsmet İnönü savaş meydanlarından yola çıkıp demokrasi bilincini ve kültürünü yaşama geçirip, ülkemiz insanına çok partili hayatın kapılarını açmıştır” dedi.

İnönü’nün dehasının 2. Dünya Savaşı yıllarında da kendisini gösterdiğini belirten Akbaba, “İsmet İnönü, ülkenin ve dünyanın zor yıllarında, 2. Dünya Savaşı’nda izlediği akılcı politikalar ile ülkemizi savaştan uzak tutmayı başararak, büyük bir başarıya imza atmıştır. İnönü askeri dehası ve üstün devlet adamlığı örnek aile hayatıyla milletimizin gönlünde taht kurmayı başarabilen seçkin bir kişilikti. Ölümünün 46. yılında Kurtuluş Savaşı kahramanımız, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü ve Kurtuluş Savaşı’nın kahraman şehitlerini saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı